Duminică, 2 iunie, la Sadova se va desfășura Festivalul Mierii și Căpșunelor

Foto din arhiva redacției

Și în acest an se va desfășura cel mai dulce și aromat festival – Festivalul Mierii și Căpșunelor, la Sadova.

Acesta se va desfășura, la sfârșitul acestei săptămâni, pe 2 iunie, în scuarul Casei de Cultură. Pe lângă căpșunile aromate, oaspeții festivalului se vor putea delecta cu fursecuri cu dulceață din căpșune, gem și chiar lichior de căpșuni. Organizatorii promit multă voie bună, dar și multe suprize pentru toți oaspeții care vor veni în acest weekend în localitate.

Pe lângă expoziții, degustări și comercializarea produselor autohtone, ritmul festivalului va fi dat de zeci de colective artistice din raion care vor aduce muzică și voie bună pentru toți iubitorii de tradiție și neam.

Potrivit primarului, Tudor Anghel, la festival vor partcipa în jur de 12 producători de căpșune, dar și alți producători din Sadova. „Avem multe crame de vin care o să participe, o să participe cu dulciuri care au componentă de bază căpșuna, băuturi care tot au ca ingredient căpșuna. Sunt invitați toți producătorii din raion și din împrejurime. Tradițional, noi le oferim spații, fără plată, ca să promoveze produsele autohtone”, a declarat Tudor Anghel.

Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.00.

Reamintim că la ediția de anul trecut a festivalului Mierii și Căpșunelor de la Sadova au fost peste 12 mii de vizitatori. Anul acesta, sunt așteptați și oaspeți care fac parte din Grupul de Acțiune din România, județul Galați.

Pentru prima dată, festivalul tematic a fost organizat în 2014. Pentru organizarea evenimentului din acest an, din bugetul local au fost alocate 30 de mii de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *