Elevii de la Școala primară „Spiridon Vangheli” vor avea costume populare noi. Banii necesari au fost acumulați la târgul de primăvară „Florii pentru copii în ii”

În premieră, la Școala Primară „Spiridon Vangheli” s-a desfășurat un târg de primăvară „Florii pentru copii în ii”. Scopul proiectului investițional educațional a fost de a procura costume populare pentru cei 15 elevi (5 băieți și 10 fete), care fac parte din ansamblul etnofolcloric din instituție. Un costum național costă aproximativ 2000 lei.

„La fiecare activitate pe care o desfășurăm, închiriem costumele și îi punem pe părinți în cheltuială. Astfel, ne-am gândit să organizăm o activitate prin care am promova portul popular, dar și să achiziționăm aceste costume naționale pentru copii. Așa a apărut această idee cu organizarea târgului”, spune Daniela Conicov, directoarea școlii.

Astfel că, la sfârșitul săptămânii trecute, instituția a devenit un adevărat furnicar, format din elevi, părinți, cadre didactice și invitați, care au participat la târg.

Prin mulțimea de oameni, la târg i-am surprins și pe grupa „Voinicel” de la grădinița „Andrieș”. Micuții din grupa pregătitoare au venit însoțiți de educatoarea lor, Viorica Zazuc – Pascaru. „Ne face o deosebită plăcere să venim la acest târg, mai ales că este o experiență pentru copii. Copilașii sunt foarte încântați de faptul că au avut ocazia să cumpere, singuri, diferite produse”, a menționat educatoarea. În unison, copiii au spus că le-a plăcut la târg.

„Într-adevăr, acest târg aduce numeroase beneficii. Pe lângă faptul că este pe placul copiilor, părinții se pot implica, astfel se organizează mai multe lucruri bune pentru instituție, cum ar fi, la moment, achiziționarea costumelor populare. Datorită târgului și cu ajutorul părinților, vom obține rezultate frumoase”, a menționat și Olesea Rusu, o mămică.

„Este bine organizat, noi, părinții ne-am implicat, iar copiii învață să procure, să fie de sinestătători. Este o idee foarte bună și binevenită și pentru copii, dar și pentru părinți”, spune Ina Malanciuc, o altă mămică prezentă la târg.

Am surprins-o și pe Ana Carpinschi, elevă în clasa a II-a, care își cumpărase o brioșă și niște ouă de ciocolată. „Acest târg îmi pare foarte frumos. Sunt foarte curioasă să văd dacă voi câștiga la tombolă”, afirmă nerăbdătoare eleva.

De menționat că, administrația instituției a lansat și o tombolă, unde s-au vândut peste 500 de bilete, prețul unuia fiind de 10 lei, dintre care doar 40 de bilete au fost câștigătoare. Premiile au constat din rechizite și produse de papetărie.

La final, tuturor elevilor din Școala Primară „Spiridon Vangheli” li s-au oferit câte o acadea. Iar elevii care fac parte din ansamblul etnofolcloric, împreună cu alți elevi din instituție au prezentat celor veniți la târg, un program artistic, unde au cântat și au dansat. În instituție învață 360 de elevi.

Potrivit Danielei Conicov, în urma vânzării produselor de patiserie, tombolă, dar și donații a fost acumulată suma de 41 mii 861 lei.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *