Podcast / Ghenadie Ciobanu, cel care știe aproape totul despre eficiența energetică

Eficienţa energetică este un set de metode, soluții şi investiții, care sunt aplicate în procesul tehnologic pentru reducerea consumurilor de energie cu asigurarea confortului inițial.

Acest termen este foarte larg şi se referă la utilizarea eficientă a energiei electrice prin modalități ce ne permit să obținem aceleași beneficii (iluminare, încălzire, funcționare de instalații etc.), economisind, totodată, la consumul energie electrice. Domeniul acoperă automobilele şi aparatele electrice eficiente, becurile economice, practicile industriale îmbunătățite, izolarea mai bună a caselor şi alte tehnologii. Utilizarea eficientă a energiei are impact nu doar prin reducerea conștientă şi intenționată a consumului de energie electrică, ceea ce are drept consecință economii la bugetul familiei sau al afacerii, deoarece se achită mai puțin pentru livrarea ei. Utilizarea eficientă a energiei electrice presupune că eforturile depuse pe acest segment nu exclud confortul pentru om și asigură, totodată, protecția mediului ambiant și securitate energetică.

Cu mai multe sfaturi cum să economisim energia electrică și nu doar, vine Ghenadie Ciobanu, specialist în eficiența energetică la primăria municipiului Ungheni.

Podcastul este realizat în cadrul Proiectul Crisis Communication Chapters (CCC) ce face parte din „Inițiativa pentru combaterea crizei globale prin transparență și libertate de exprimare: Reziliența mass-media în contextul crizei”, realizat în parteneriat cu Asociatia Presei Independente, DW Akademie și susținut de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).

Toate opiniile exprimate aparțin partenerilor de proiect și nu reflectă punctul de vedere al DW Deutsche Welle sau al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *