VIDEO / Te-ai întrebat vreodată cum sunt băieții…?

Masculinitatea toxică este un concept folosit în psihologie și feminism pentru a se referi la diferite modele de comportament ale bărbaților care pot cauza prejudicii societății, inclusiv bărbaților înșiși.

Folosirea frecventă a expresiei poate duce la interpretarea greșită a ceea ce înseamnă masculinitate toxică de către unele persoane, ceea ce ar putea duce la alte neînțelegeri și iritare. Conceptele care stau la baza masculinității tradiționale sunt complexe.

Pentru unele persoane poate fi dificil să sfideze gândirea arhaică și să depășească aceste aspecte negative ale valorilor masculine tradiționale și învechite, iar acest lucru poate dura ceva timp.

Pentru a face acest lucru, este esențial să înțelegem mai întâi ce este masculinitatea toxică. Iar Centrul Media pentru Tineri a explicat într-un spot video ce înseamnă acest lucru. Îl puteți privi mai jos, sau pe pagina de Facebook a Centrului Media pentru Tineri. 

 

Acest produs a fost realizat de către Centrul Media pentru Tineri, în cadrul Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF Moldova. 

Părerile și opiniile exprimate aici aparţin autorilor și nu reflectă neapărat punctul de vedere al UN Women, al UNICEF sau al Uniunii Europene.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *