Raionul Călărași se află printre beneficiarii care vor primi bani de la stat pentru gestionarea fluxului de refugiați

Imagine simbol
Structurile teritoriale de asistență socială vor primi mijloace financiare de la stat pentru de gestionarea fluxului migrațional și de refugiați. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus alocarea a 275,5 mii de lei din fondul de intervenție a Guvernului.
„Banii vor fi redirecționați către consiliile raionale din Anenii Noi, Călărași, Ștefan Vodă, Telenești și Soroca, în scopul acordării sporului de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate, în perioada iulie-octombrie anul curent”, se arată în comunicatul Guvernului.CSE a dispus și alocarea mijloacelor financiare pentru întreținerea centrelor de plasament temporar a persoanelor refugiate.

„4352,5 mii lei vor fi alocați pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, instituite de autoritățile publice locale de nivelul întâi și doi, iar pentru cele create de instituțiile bugetare din subordinea Ministerului Educației și Cercetării va fi alocată suma de 9,9 mii lei”, precizează Executivul.

În același timp, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va primi circa 2254,5 mii lei în scopul acoperirii costurilor de funcționare a centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, create de instituțiile bugetare din subordinea ministerului, întreprinderile de stat, societățile cu capital majoritar de stat și organizațiile necomerciale.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, pe perioada săptămânii trecute, aproximativ 75 de mii de cetățeni ucraineni au traversat hotarul Republicii Moldova. Oficial în țară se află peste 80 de mii de cetățeni refugiați din Ucraina.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *