Alegeri parlamentare anticipate 2021. Călărășeni ce aspiră la fotoliul de deputat. Roman Andriiv

Roman Andriiv se regăsește în lista Partidului Acasă Construim Europa, cu numărul 70. Acesta este originar din satul Meleșeni, raionul Călărași și are 30 de ani. La moment este președintele interimar la Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, după ce a schimbat mai multe locuri de muncă, printre care ofițer de protecție la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, profesor de istorie și educație civică la Gimnaziul Meleșeni, dar și la Liceul Teoretic Țibirica etc. Este celibatar.

Roman Andriiv este cunoscut în calitate de activist civic, dar și de poet, lucrările sale fiind incluse în cartea ,,Unsprezece tineri poeți din Chișinău”. Candidatul la funcția de deputat a făcut studii la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea de Studii Europene din Moldova, dar și la Facultatea de Istorie la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”. Totodată, acesta se laudă și cu un master în Științe Sociale și Comportamentale la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

”Am două licențe: în științe ale comunicării și în științe ale educației. Un master în istorie. Dar continui să cred că principala mea formare mi-a oferit-o educația nonformală. Îmi iubesc țara. Pentru mine Republica Moldova, cu toate carențele ei: nivel de viață sub pragul mediei mondiale, justiție defectuoasă, clasă politică oportunistă, politici publice puțin orientate spre oameni, este locul unde mă simt cel mai bine în lume, datorită oamenilor de cea mai înaltă calitate ce îi cunosc zi de zi”, declară Roman Andriiv pe site-ul Consiliului Tineretului din România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *