Ala Mutilica: Știu doar că nu știu nimic, dar alții nu știu asta…

Știți, scumpii mei prieteni, care este cea mai prețioasă minune din lume? Este viața, noua șansă ce ni se dă în fiecare dimineață când deschidem ochii.
La o adică, nimeni nu se naște puternic și pregătit pentru viață. Omul din prima clipă se luptă, află că nu știe, merge într-un război dur atât cu lumea sa interioară, cât și cu lumea exterioară și, în cele din urmă, reușește să fie puternic.
Există o regulă de aur: investește în tine în loc să investești în alții. Ai grijă de tine înaintea lor, nu urmări orbește ceva și nu căuta remedii în ceilalți. Amintiți-vă că remediul este în voi, în interiorul vostru. Nu aștepta ajutor. Nimeni nu îți este dator. Niciodată. Cu nimic. Privește la natură. Un copac poate fi începutul unei păduri. O pasăre poate fi vestitorul primăverii. O melodie poate trăi momentul. Un zâmbet poate începe o prietenie. O strângere de mână îți poate ridica dispoziția. O stea poate îndrepta o navă pe mare arătându-i drumul. Un singur cuvânt poate spune multe. Asemenea și tăcerea. Un vot poate schimba soarta țării. Un fascicul de soare poate lumina o cameră. O lumânare poate sfâșia întunericul. Un zâmbet poate cuceri tristețea. Un pas poate începe o călătorie lungă. O rugăciune începe cu un cuvânt. O lumină de speranță ne poate hrăni sufletul. O atingere te poate face să simți cât de mult îți pasă. O voce îți poate vorbi cu înțelepciune. O inimă poate înțelege lucrul real. Vezi că totul depinde de tine?
Nu uita niciodată cât de important ești. Cel puțin pentru ai tăi. Faptul că iubești viața pe care o trăiești, înseamnă că răspândești în lume dragoste, compasiune și iertare. Atâta timp cât vă acceptați propriile imperfecțiuni, descoperiți o liniște profundă și vă adoptați mai bine esența. S-ar putea să fii supărat pe părinți, frați, soție, soț, copii sau prieteni. Dar hai să fim sinceri, nu puteți corecta trecutul. Fie te vei lipi de furia ta, fie o vei lăsa să-ți otrăvească viața, fie vei găsi o modalitate de a-ți lăsa deoparte antipatiile. E mai ușor să ierți. Când refuzi să ierți, te comporți ca și cum ești mai perfect decât restul oamenilor din lume.
Chiar și filosoful grec antic – Socrate, a găsit curajul să recunoască: ”Știu doar că nu știu nimic, dar alții nu știu asta”.
Banii nu au făcut pe nimeni fericit. Călătoriile nu au făcut pe nimeni fericit. Dragostea face fericirea. De cele mai multe ori te gândești cum să fii mai bun decât alți oameni. Acceptarea vieții și concentrarea asupra momentului actual te va determina să obții mai puțin.
Cu cât știi mai puțin, cu atât situația pare mai ușoară. Grija excesivă pentru cei dragi este doar anestezie pentru propria durere. Scriitoarea americană Melody Beatty în cartea ”Salvați sau salvați?” spune că oamenii care se consideră responsabili de lume refuză de obicei să accepte responsabilitatea de a-și trăi propria viață. Oamenii care fac rău sunt încrezători în virtutea lor. Nu vei înțelege nicicând dacă ești unul dintre ei. Cu cât faci mai puține greșeli, cu atât mai mare este șansa de a nu obține nimic.
Să trăiești o viață este mai important decât să o trăiești fericit.
,,Cândva, cu mulți ani în urmă, diavolul a decis să se laude și să pună toate sculele meșteșugului său în revizuire generală. Le-a împachetat cu grijă în cutioare, una mai frumoasă ca alta, le-a atașat etichete ca să știe toată lumea ce este și cât costă fiecare dintre ele și le așeză într-o vitrină de sticlă.
Ce colecție mai avea! Aici era atât pumnalul strălucitor al Invidiei, cât și ciocanul Mâniei și căpcana Lăcomiei. Toate armele Fricii, Mândriei și Urii au fost puse și ele pe rafturi. Străluceau toate aranjate ca în muzeu. Iar pe raftul cel mai îndepărtat era o lamă mică, știrbită și destul de crăpată cu eticheta –  Descurajare. Surprinzător, prețul era cu mult mai mare decât toate celelalte unelte împreună. La întrebarea de ce diavolul apreciază atât de mult acest subiect, el a răspuns: ”Aceasta este singura unealtă din arsenalul meu pe care mă pot baza dacă toate celelalte sunt neputincioase. Dacă reușesc să o bag în capul unui om, atunci ea deschide ușile tuturor celorlalte unelte.”
Morala: ”Ne irosim trei sferturi din viață încercând să semănăm cu alții. Puţini sunt cei care ajung pe ţărmul celălalt. Restul oamenilor aleargă încoace şi încolo pe acelaşi mal. Acesta e omul, domnilor. Rezistă la multe, dar câteodată îl doboară golul din jur”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *