FOTO / Câștigătorii concursului „UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european” și-au luat premiile

40 de autori ai celor mai votate trei idei din cele 10 propuse în cadrul concursului „UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european” și-au primit premiile bine meritate.
Premiile au fost oferite de primăria municipiului Ungheni în cadrul Programului ”EU4Moldova: Regiuni-cheie”
Pentru cele 10 idei de modernizare a orașului Ungheni au fost acordate 11.033 voturi. Iar cele trei idei câștigătoare au fost: Reconstrucția străzii Naționale, care a obținut 2655 voturi; reabilitarea Palatului de Cultură, care a obținut 1746 voturi și Piața Independenței – pietonală, cu 1486 voturi.
De subliniat că Concursul respectiv s-a desfășurat în trei etape. La prima etapă au fost adunate toate ideile cetățenilor adunate pe o platformă online, la care au partcipat 107 cetățeni. Au fost propuse circa 200 de idei de modernizare a municipiului. Imediat ce s-au adunat aceste idei, a urmat o a doua etapă unde un juriu a evaluat toate ideile și urmare votului juriului, au fost selectate 10 idei finale, care au fost supuse etapei a treia. Iar cetățenii au votat online 3 idei din 10. ”Vreau să vă mulțumesc pentru spiritul civic de care ați dat dovadă”, s-a adresat câștigătorilor, Liliana Tincu, coordonator local al Programului ”UE4Moldova: Regiuni cheie”.
Și Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, a mulțumit tuturor pentru implicare activă în cadrul concursului. ” Anul acesta începem cu modernizarea centrului orașului”, a subliniat dânsul, după care a mai adăugat: ”Acest sondaj a demonstrat ca viziunile primăriei municipiului Ungheni și a cetățenilor sunt aceleași. Am obținut niște rezultate la care ne-am și așteptat”.
Concursul a fost lansat în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD şi UNICEF.
NOTĂ: În cadrul Programului „EU4Ungheni: regiuni cheie”, Uniunea Europeană va investi 22,8 milioane Euro pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Ungheni și Cahul.
Astfel, în perioada 2020 – 2025, municipiul Ungheni și localitățile învecinate vor beneficia de asistență considerabilă pentru dezvoltarea socio-economică a regiunii și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În cadrul Programului vor fi implementate proiecte care au drept scop creșterea atractivității investiționale și antreprenoriale a regiunilor, susținerea inițiativelor privind serviciile sociale, precum cele de educație și protecție pentru adolescenți și copii, implicarea, conectarea și responsabilizarea tinerilor, etc.


 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *