Încă un pas spre Europa. Între nouă primării a fost semnat un Memorandum de cooperare intercomunitară


Recent, primăria municipiului Ungheni și alte opt localități (Florițoaia Veche, Valea Mare, Zagarancea, Mănoilești, Pîrlița, Costuleni, Unțești și Cetireni) au semnat un memorandum de cooperare intercomunitară de reabilitare a infrastructurii locale, servicii publice și transport public. Acest memorandum prevede construcția a 153 de stații de așteptare, în cadrul Programului Comunitatea Mea.
Alexandru Ambros, primarul de Ungheni a menționat importanța elaborării unei noi strategii de dezvoltare și a îndemnat funcționarii publici, societatea civilă, agenții economici și alți actori să fie receptivi și să se implice activ în realizarea acestui obiectiv comun.
Astfel, în cadrul acestui Program, la Zagarancea vor fi construite șase stații de așteptare. Potrivit primarului, Vasile Gaviuc, în raport cu numărul populației care este de 3600 de locuitori, aceste stații de așteptare se preconizează a fi instalate în locurile unde este cea mai mare aglomerație, cu mulți pasageri, iar suprafața trebuie să corespundă standartului de cinci metri pătrați. Lucrările vor fi efectuate de către agenții economici care vor fi contractați abia după ce primăria orașului Ungheni va organiza și desfășura licitația publică. „Este un proiect pilot, foarte necesar și binevenit, primul de acest gen, productiv, care vine în ajutor comunităților pentru a dezvolta serviciile intercomunitare pe viitor”, a subliniat Vasile Gaviuc.
Iar la Pîrlița vor fi construite opt stații de așteptare. „Aceste stații sunt absolute necesare”, a menționat și Ludmila Nistor, primar de Pîrlița, subliniind totodată și de ce: ”Comuna Pîrlița este o zonă de tranzit, cu drum spre Fălești, Bălți, Chișinău, Ungheni sau Rădeni, cu o cale ferată și sunt mulți copii care merg la școală în oraș, sau maturi care merg zilnic la serviciu, fie în oraș sau capitală”.
De menționat că în municipiul Ungheni vor fi construite 113 stații, la Valea Mare -4, Costuleni – 4, Mănoilești-6, Florițoaia Veche-7, Unțești-2, Cetireni – 3.
De subliniat că în cadrul întrunirii desfășurate, reprezentanții localităților implicate au confirmat interesul lor pentru realizarea acestui proiect ambițios și respectiv au stabilit care sunt etapele de parcurgere a implementării proiectului de dezvoltare comunitară, care este planul întru elaborarea strategiei de dezvoltare socio-economice.
Programul Comunitatea Mea are drept scop de a acorda tuturor comunităților asistență tehnică în diverse domenii, pentru a deveni mai eficiente, mai transprente și mai responsabile față de nevoile și așteptările cetățenilor, de a crește veniturile obținute la nivel local ale primăriei, precum și implica activ cetățenii în procesul de guvernare locală.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

12 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *