Victor Baltag: ”Las’să vină altcineva să guste pâinea de primar”

Ați avut trei mandate de primar…
Da, trei mandate și patru luni! Să vă spun sincer, cel mai greu a fost ultimul mandat. Mai greu chiar decât primul, când a trebuit să învăț foarte multe lucruri. La al treilea mandat, m-am săturat de toate. Tare aș vrea să vin liniștit acasă, să mă ocup de ale mele.

Să revenim, totuși, la activitatea dumneavoastră de primar. Bănuiesc că aveți suficiente realizări.
Realizări sunt, multe și frumoase. Demult nu ați fost pe la Todirești, ca să vedeți ce drumuri am făcut, și prin centrul localității, și spre biserică, și spre cimitir; ce trotuare avem, ce parcuri am amenajat și la Todirești, și la Grăseni. Am investit și în casa de cultură… Mai pe scurt, plec cu inima împăcată și conștiința curată.

Nu veți mai candida pentru un nou mandat de primar?
Nu. Las’să vină altcineva să guste pâinea de primar. Nu e simplu deloc, mai ales în condițiile noastre. Cine a mai rămas prin sate? Pentru cine și cu cine să lucrezi?
În plus, ne macină instabilitatea politică. Vrei-nu vrei, uneori ești obligat să te dai după bătaia vântului, ceea ce e foarte rău. Dar altă soluție, pur și simplu, nu există.
Consider că este absolut necesară autonomia autorităților publice locale, ca primarul să nu mai stea cu mâna întinsă, să nu mai depindă de mai-marii zilei, să nu mai aștepte bani, care, parcă vin, parcă nu vin.
Ai avea un buget propriu și, de la începutul anului, ai ști exact ce trebuie să faci, chiar dacă, poate, bani ar fi mai puțini.

Sunteți primul primar din raionul Ungheni, care spune răspicat că nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat. Ce aveți de gând să faceți, totuși?
Cu siguranță, nu mă voi pierde. Planuri sunt multe, proiecte – la fel. Vom vedea. Mi-aș dori doar că ceea ce am reușit să realizez în satele noastre să fie de durată. Mi-ar părea foarte rău, dacă s-ar distruge. Mi-aș dori de asemenea ca cel ce va veni să continuie proiectele începute, să realizeze noi proiecte în comuna Todirești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *