Jubileele unui om excepţional

Tudor Topor, cavaler al Ordinului Republicii, vinificator emerit al Republicii Moldova, director adjunct al SA „Ungheni-Vin”, şi-a sărbătorit jubileul de 75 de ani.
Cu două luni în urmă, pe 18 iulie, dînsul a sărbătorit o altă aniversare frumoasă:  45 de ani de activitate la întreprinderea respectivă. „Am fost transferat de la Bravicea (raionul Călăraşi) aici, în calitate de director”, îşi aminteşte Tudor Topor. Recunoaşte că avea o piatră pe suflet cînd a venit la Ungheni. De ce? La Bravicea tocmai terminase de construit fabrica de vinuri, era totul pus pe roate şi trebuia doar să lucrezi. La Ungheni nu găsise nimic bun, zice. Nu era nici vinificaţie, nu erau nici specialişti. „Ţin minte, la una dintre primele adunări pe care le-am făcut s-a ridicat un şef de brigadă de la Pîrliţa şi m-a întrebat: cam cît timp vă gîndiţi că veţi lucra aici? I-am răspuns atunci: cîte zece ani pentru fiecare dintre cei trei directori ce au fost pînă la mine”, povesteşte rîzînd. A lucrat cîte zece ani pentru cei trei directori, lucrează deja 15 ani pentru el. „Uneori, mă gîndesc că ar trebui deja să plec. Dar nu-mi închipui ce va fi cu mine mai departe. Am lucrat 45 de ani aici. Cunosc fiecare metru pătrat. Am pus suflet în tot ce este aici”, spune.
Peste patru luni, Tudor Topor va mai sărbători un jubileu: 55 de ani de activitate în vinificaţie. „Sînteţi făcut dintr-un metal tare, din oţel. Aţi unificat forţele sănătoase de producere a viunurilor din Ungheni şi nu numai. Cred că oameni ca dumneavoastră mişcă înainte societatea”, i s-a adresat celui mai renumit vinificator din Ungheni preşedintele raionului, Ion Harea, menţionînd totodată modestia, omenia, corectitudinea dînsului.
Fiind întrebat care e secretul longevităţii sale, Tudor Topor a răspuns scurt şi clar: „Munca. De mic copil am muncit. Omul, fără muncă, degradează”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *