Să facem curăţenie într-o singură zi. Iar această zi va fi 16 aprilie

Logo: "Hai Moldova" Sursa: Unimedia.md
Logo: "Hai Moldova" Sursa: Unimedia.md

Mai puţin de o lună a rămas pînă la desfăşurarea proiectului ecologic „Hai, Moldova!”, iniţiat de un grup de tineri din Chişinău şi avînd ca sarcină o „curăţenie generală” a republicii. În acest sens, la 17 martie, la Ungheni, a avut loc prima conferinţă de presă, la care au participat atît reprezentanţi ai primăriilor, cît şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, factorii de decizie care ar putea, împreună, decide ce lucrări ar trebuie efectuate  în ziua de 16 aprilie.
Pentru a sensibiliza şi mobiliza opinia publică, Sergiu Toderaşcu şi Lucia Rusu, coordonatori de proiect pentru regiunea centru a Republicii Moldova, au prezentat un filmuleţ despre o activitate similară, desfăşurată în Estonia în 2008. Atunci şi acolo, într-o singură zi, s-au colectat 10 mii de tone de gunoi.
Potrivit lui Sergiu Toderaşcu, scopul proiectului „Hai, Moldova” este de a mobiliza comunitatea de a face curăţenie în toată ţara într-o singură zi. Iar această zi va fi 16 aprilie.
A fost elaborată şi o hartă digitală, care a fost plasată pe site-ul www.hai.md. „Fiecare cetăţean al republicii poate să intre pe site, să plaseze pe harta cu pricina locul oricărei gunoişti pe care o cunoaşte, fie autorizată sau neautorizată, din localitatea sa”, a menţionat Sergiu Toderaşcu. Va fi un ajutor bun pentru organizatori.
Vicepreşedintele raionului, Ludmila Guzun, prezentă la eveniment, a subliniat că „scopul nostru este să mobilizăm toată comunitatea, ca să facem curăţenie şi, mai apoi, să o păstrăm”. „De fapt, salubrizarea începe de la noi înşine şi locul în care trăim”, a adăugat dînsa.
Primul pas a fost făcut. Urmează încă multe alte activităţi de sensibilizare, informare şi mobilizare a populaţiei.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *