De dragul iubirii femeia face totul

Napoleon Bonaparte spunea: ”Femeia frumoasă place ochiului, femeia blândă place inimii. Prima este o adevărată bijuterie, dar a doua este o adevărată comoară”.
Noi ar trebui să avem întotdeauna trei prieteni în viaţă. Unul care merge înaintea noastră, pe care îl admirăm şi-l urmăm.  Al doilea, care merge alături de noi. Și cel de-a treilea este cel ce merge în urma noastră şi pe care îl tragem în faţă odată ce drumul este sigur.
Femeia mereu le face pe toate. Le înțelege pe toate. Îi iartă pe toți.
Mai întotdeauna, societatea s-a bazat pe forța morală și spirituală a femeii. Influenţa morală a unei femei nu este nicăieri mai puternică sau mai benefică decât în căminul propriu. Dacă mama și tata acționează în armonie, nu există un mediu mai bun pentru creşterea generaţiei care se ridică .
”A fost odată un rege tânăr, care fu prins într-o luptă cu armatele împărăţiei vecine. Monarhul împărăţiei vecine ar fi putut să-l omoare imediat, dar, gândindu-se poate la tinereţea prizonierului, îi oferi libertatea, cu o singură condiţie: ca în decurs de un an regele cel tânăr să afle răspunsul la o întrebare dificilă, iar răspunsul să-l dea exact peste un an, în ziua în care a pierdut bătălia.
Întrebarea era: ”Ce vor cu adevărat femeile?”.
”O asemenea întrebare poate să încurce chiar minţile cele mai cunoscătoare din regat”, gândi tânărul rege. Acceptând, totuşi, provocarea, pentru că n-avea încotro, el plecă cu promisiunea că va reveni cu răspunsul, sau se va pregăti să moară.
Acasă luă personal la întrebări toate femeile din regat, de la prinţese până la bucătărese şi prostituate, apoi întrebă preoţi, înţelepţi, ţărani, cerşetori. Nimeni însă nu putu să dea un răspuns satisfăcător.
Mai rămăsese o vrăjitoare – Muma Pădurii – o făptură urâtă, ştirbă şi cocoşată, care trăia într-o pădure, înconjurată de animalele şi farmecele ei. Regele ştia că vrăjitoarea îi va cere un preţ exorbitant, dar ziua când trebuia să dea răspunsul era atât de aproape încât el se gândi că nu mai are nimic de pierdut.
Vrăjitoarea ceru în schimbul răspunsului ca regele să se însoare cu ea. Regele acceptă alianţa cu inimă grea, dar dincolo de interesul personal el gândi atunci că este mult mai important să se afle neapărat răspunsul la acea întrebare la care n-a putut răspunde nimeni.
Deci, răspunsul pe care vrăjitoarea i-l dădu era următorul: ”Ceea ce doreşte o femeie cel mai mult este să decidă ea însăşi ce face cu viaţa ei”.
Monarhul ţării vecine văzu corectitudinea răspunsului primit şi, din ziua aceea, între cele două ţări se instaură pacea.
Între timp, la palatul tînărului rege se făceau pregătiri de nuntă. Fiind o persoană de o integritate deosebită, el se purta frumos cu viitoarea soţie şi îi asigură tot ce avea nevoie pentru o viaţă împreună, vorbindu-i întotdeauna cu multă răbdare, bunătate şi respect.
În dimineaţa zilei în care urma să aibă loc nunta, intră în camera ei, aducându-i în dar un buchet de flori. Dar, spre surprinderea lui, în locul vrăjitoarei urâte, găsi o fată de o frumuseţe orbitoare, îmbrăcată în cea mai splendidă rochie de mireasă.
Regele întrebă cum de s-a schimbat, iar ea răspunse că vrăjitoarele sunt maestre în ale transformării şi că, de acum încolo, ea va avea aspectul de Muma pădurii jumătate din timp, iar cealaltă jumătate va arăta frumoasă ca Zâna Florilor. Fata îi spuse că el are dreptul să aleagă cum să apară ea ziua, şi cum – noaptea.
Grea dilemă. Ziua ar fi vrut să meargă cu ea oriunde, şi să o arate întregii lumii. Pe de altă parte, tare ar fi vrut să îmbrăţişeze şi noaptea, în intimitatea iubirii, tot pe soţia cea frumoasă.
Ce alegere credeţi că a făcut tânărul rege? I-a zis viitoarei sale soţii că… o va lăsa pe ea să decidă ce face cu viaţa ei.
Ce s-a întâmplat mai departe? Fata începu să râdă şi-i spuse regelui că, dacă alegerea este a ei, atunci ea vrea să fie şi ziua, şi noaptea tot frumoasă şi bună, de dragul iubirii unui om atât de bun”.
Morala: Femeia e forța motrice a vieții. Bărbatul e doar cheia de contact. Fericirea o face pe femeie frumoasă și dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii. La începutul tuturor lucrurilor mărețe se află o femeie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *