Școala Profesională din Călărași garantează studii de calitate

Școala profesională din Călărași

scoala profesionalaEste unica școală din Republica Moldova, care pregătește elevii la specialitatea mașiniști- excavatoriști. În plus, Școala Profesională din Călărași mai propune absolvenților gimnaziilor și nu numai, și alte specialități: mașinist la buldozer, mecanic auto, lăcătuș la redresarea caroseriei, cusător, tencuitor, vînzător produse alimentarea și nealimentare.
Fiți de acord, sînt specialități foarte bune și solicitate la ora actuală.
”Facem apel către toți cei care au finalizat cursurile gimnaziale să vină la Școala Profesională din Călărași pentru a obține o meserie pentru un viitor sigur, beneficiind de toate condițiile necesare”, a declarat Tudor Tihon, directorul Școlii Profesionale.
Cînd vine vorba de condiții, Tudor Tihon începe a înșirui: cursuri auto, bursă de 330 de lei pentru toți elevii, cantină unde zilnic fiecare beneficiază de un prînz gratuit, cămin gratuit, teren sportiv, sală de sport și de festivități, activități extracurriculare, cabinete de studii și laboratoare înzestrate cu toate necesare, pentru a obține cît mai multe informații la meseria solicitată. ”În general, la noi toate condițiile sînt gratuite”, a specificat directorul.
Totodată, dînsul a accentuat: ”Cei care vor alege să vină la studii la noi cu siguranță nu vor regreta”. Tudor Tihon a spus și de ce: calitatea studiilor la Școala Profesională din Călărași o demonstrează multitudinea de diplome obținute la diverse concursuri organizate între școlile profesionale din republică. ”Elevii noștri au cucerit medalii de diferite categorii”, a subliniat directorul.
Pregătindu-se nu numai pentru performanță, dar și pentru producție, elevii își desfășoară practica atît în atelierele școlii, cît și pe șantierele republicii, în dependență de profilul urmat. ”Cunoscînd procesul de producție, lucrînd efectiv, elevilor noștri li se formează o atitudine corespunzătoarea față de muncă”, explică Tudor Tihon.
La moment, la Școala Profesională din Călărași își fac studiile 200 de elevi, ei fiind îndrumați de cadre didactice bine pregătite și cu o experiență bogată în spate.
Apropo, Școala Profesională și-a început activitatea la Călărași în 1973. Începutul n-a fost deloc ușor, dar, vorba directorului, toate greutățile au rămas în urmă.
Deci, nu ezitați! Veniți la studii la școala Profesională din Călărași
Doritorii pot deja să se înscrie la concursul de admitere pentru anul de studii 2016 – 2017. La specialitățile: mașinist la excavatorul cu o singură cupă și mașinist la buldozer (doar în baza diplomei de absolvire a gimnaziului!), durata studiilor este de trei ani. Pentru celelalte specialități: mecanic auto, lăcătuș la redresarea caroseriei, cusător, tencuitor și vînzător,  durata studiilor este de doi ani, fiind admiși toți doritorii, indiferent de studiile pe care le au și vîrstă.
Pentru ca doritării să fie admiși la Școala Profesională este necesar să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, actul de studii în original, certificatul medical (forma nr. 086U), adeverința despre componența familiei, adeverința de naștere în original, adeverința de recrut (pentru băieți), șase fotografii 3×4 cm.
Depunerea cererilor a început la 15 iulie și va dura pînă la 12 august.
Comisia de admitere lucrează între ora 8.00 și 16.00, de luni pînă vineri, pe adresa: orașul Călărași, str. Ștefan cel Mare 42.
Telefon: 0244 22454, 0244 23463.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *