În bucătărie cu… Raisa Andriuță

Chec din clatite
Imagine: gustosel.wordpress.com

Chec din clatite
Imagine: gustosel.wordpress.com

În ajun de Ziua internațională a Poștei, am fost în ospeție la… cine credeți? La șefa oficiului poștal din Iurceni, Raisa Andriuță! Ne-a ”servit” cu un aperitiv foarte delicios, care nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători. Chiar dacă este nevoie de mai mult timp de pregătire, totuși, merită. Vorba ceea: finalul încununează opera.
Chec din clătite
Este nevoie de cîteva clătite. Se pregătesc după gustul și proporția de care dispune fiecare gospodină. Însă în compoziție se pune mai puțin zahăr. Pe o tavă unsă cu ulei sau cu unt se aștern foile de clătite așa, ca să nu rămînă loc gol. Ele trebuie să stea ridicate pe peretele tavei. Se pregătește o compoziție din șase ouă fierte tare, ceapă verde și maioneză. Se amestecă bine și se unge cu ea stratul de clătite. Se mai pune un rînd de clătite. De astă dată se pregătește o masă din ciuperci marinate prăjite cu ceapă. Se pune peste stratul de clătite, se dă cașcaval prin răzătoare, apoi deasupra se mai pune și un strat de salam afumat și iarăși un strat de cașcaval dat prin răzătoare. Se dă la cuptor pentru 15 minute. Poftă bună!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *