De ce este indicat să consumăm fulgi de ovăz
Organismul are nevoie zilnic de nutrienți pentru buna funcționare. Este nevoie de aceștia pentru diverse reacții din organism. Absența lor afectează aceste reacții, apar unele dezechilibre și, mai devreme sau mai tîrziu, apar unele afecțiuni, pe care nu ți le dorește nimeni. Includerea fulgilor de ovăz în dietă asigură organismului o serie întreagă de beneficii.
Fulgii de ovăz constituie o sursă de fibre. Aceste fibre conțin un amestec de fibre solubile și insolubile. Una dintre componentele regăsite în fulgii de ovăz este beta-glucanul, o fibră solubilă despre care s-a afirmat că are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sînge. Iată care este principiul de bază. Fibrele solubile se descompun pe măsură ce trec prin tractul digestiv, formînd un gel care atrage anumite substanțe care provin din colesterol. Astfel, nivelul colesterolului rău este redus fără a fi afectat în vreun fel colesterolul bun.
În fulgii de ovăz și în cereale în general există antioxidanți, care ajută la formarea vitaminei E. Aceștia inhibă sinteza colesterolului și, mai nou, s-a descoperit că reduce nivelul de colesterol. Vă reamintim că creșterea nivelului de colesterol duce la apariția mai multor afecțiuni cardiovasculare, ceea ce nu e de dorit.
Fulgii de ovăz, ca orice alți agenți de reducere a nivelului de cholesterol, sînt o parte importantă într-o dietă săracă în grăsimi și bogată în fibre. Deci, în cazul în care vă doriți o scădere în greutate, consumul de fulgi de ovăz e mai mult decît binevenit.
Atenție! Puteți observa beneficiile consumului de fulgi de ovăz numai dacă îi veți consuma zilnic, cîte o jumătate de cană.
De exemplu, puteți servi dimineața, la micul dejun, fulgi de ovăz cu lapte – este o combinație ideală. Laptele vă asigură minerale importante, iar fulgii de ovăz – fibre care grăbesc instalarea senzației de sațietate. Foamea dispare ca prin minune. Cei care nu tolerează laptele, pot consuma terciurile cu fulgi de ovăz, preparate cu apă.
Lasă un răspuns