Condiții mai bune pentru copiii de la ”Izvoraș” și ”Poienița”

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Mare forfotă la grădinițele”Poienița” din Boldureşti și ”Izvoraș” din Cristești. Pînă la toamnă, aici urmează să se producă schimbări esențiale, iar copilașii se vor simți mult mai confortabil.
Boldurești
În timpul apropiat, cei 130 de copii ce frecventează grădinița ”Poienița” își vor lua o vacanță de 45 de zile. Asta, pentru că aici vor începe lucrările de reparație capitală.
”Pe 1 septembrie, copiii vor reveni la grădinița proaspăt reparată în interior”, a declarat pentru ”Expresul” primarul de Boldurești, Vasile Miron, dînd asigurări că aceştia nu-și vor recunoaște grupele și dormitoarele, care vor căpăta un aspect nou și frumos.
Primarul a mai spus că va fi reparat și sistemul de canalizare. Costul total al lucrărilor va fi de 600 mii de lei, dintre care 300 mii vor veni la Boldurești din bugetul de stat, restul – din cel local.
Deşi schimbările de la grădiniță îl bucură pe primarul de Boldurești, dînsul, totuși, nu și-a ascuns regretul pentru faptul că, la moment, doar 130 de copii frecventează instituţia, care are o capacitate de 240 de locuri. Părinţii nu se grăbesc să-şi aducă odraslele aici. ”Încercăm să redresăm cumva situația, am început să oferim zilnic transport gratuit spre grădiniță pentru toți copiii din sat”, spune Vasile Miron. Astfel, dînsul speră că din toamnă numărul copiilor la grădiniţă va creşte.
Cristești
Cei 68 de copilași de la grădinița ”Izvoraș” nu vor mai ști ce înseamnă frigul în grupe. Datorită unui proiect de eficiență energetică, vor fi schimbate ușile și geamurile edificiului, va fi instalată o centrală nou-nouță, care va funcționa pe bază de biomasă; va fi renovat și sistemul de electricitate.
Potrivit primarului de Cristești, Alexei Secrieru, schimbările care se vor produce la grădiniță sînt mai mult decît necesare, sînt așteptate de la mic la mare, pentru că pînă acum grădiniţa s-a încălzit cu sobe, deja depăşite de timp. Şi sistemul electric nu a mai fost reparat de 25 de ani. Edilul și-a exprimat convingerea că, odată cu implementarea proiectului respectiv, se vor reduce considerabil cheltuielile pentru energia termică, dar și pentru cea electrică.
Costul total al proiectului e de 800 mii lei, dintre care 600 mii – din Fondul de eficiență energetică, restul – din bugetul local.
De notat că, pînă în toamnă, la grădiniță va fi amenajat un teren de joacă, va fi construitun gard nou,  pe un perimetru de 180 metri.
Toate acestea, datorită unui sprijin financiar de 170 mii lei din partea Guvernului României.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *