Dreptul la replică | Cît mai poţi minţi?

Ion Harea, preşedinte, consiliul raional, UngheniAm încercat să citesc destăinuirile domnului Iurie Toma din „Expresul” de acum două numere („Iurie Toma, „motorul” PLDM de la Ungheni”) şi, de-odată, mi-a trecut prin cap o idee: nu cumva s-a născut Mesia pentru ungheneni? Dar, analizînd un pic cele descrise, mi-am zis că e prea de tot. Mai mult ca atît, am cîteva întrebări pentru Iurie Toma.
1. Poate Gheorghe Papuc, fostul ministru de Interne, te căuta pentru a face business comun, căci sînteţi săteni? Cînd noi luptam pentru valorile democratice, dumneata făceai business… moldovenesc.
2. Vladimir Voronin nu are nimic cu biroul în care stai. Şi apoi, de ce nu spui de A. Delev, V. Vrabie, N. Gaviuc – doar tot în acest birou au activat.
3. Cît mai poţi minţi? Toate proiectele enumerate sînt începute de conducerea raionului şi Consiliul raional 2007-2011. Poate fi demonstrat uşor prin documente. Ce ai dumneata cu gazoductul Iaşi-Ungheni? Adevarata istorie a lui o ştiu eu, cel care a condus comisia interguvernamentală R.Moldova – România pe acest proiect la începuturi.
Multe minciuni se pot scrie, se pot posta pe reţelele de socializare şi pe site-uri de informare, doar că mandatul dumitale de patru ani va rămîne, în cele din urmă, cu adevăratele realizări. Iar ele sînt:
– distrugerea mini-stadionului de la Colegiul de medicină şi cred că-l vei distruge „cu succes” şi pe cel orăşenesc;
– berbecul de aur de la Jurnal TV;
– ordinul „Gloria muncii” pentru soacră, „făcut” ilegal, dar şi angajarea ei la ÎM „Apă Ungheni”, contrar legii, căci e vorba de conflict de interese, dumneata fiind gestionarul banilor publici şi avînd prima semnătură. Întreprinderea, se ştie, este finanţată de Consiliul raional;
– şantajarea tuturor pentru a scrie cereri în PLDM – altfel vor avea probleme.
Şirul e lung, iar străduinţele cuiva de a-ţi lustrui imaginea în aceşti ani au fost în van.
La final, vin cu un sfat: mai zi, măcar cîte o dată, că au mai făcut şi alţii cîte ceva. Nu-ţi atribui tot ce se face în raion, pentru aceasta muncesc şi reprezentanţii administraţiei publice locale, şi oamenii de rînd. Au pus umărul şi cei ce au activat anterior.
Colegilor ce te aplaudă cînd spui minciuni le sugerez să fie atenţi – pot deveni jertfe nevinovate.
Îţi urez succes şi mai citeşte istoria.
Ion Harea,
preşedinte al raionului Ungheni în perioada 2007-2011


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *