Sub semnul culturii

În fotografie: Fostul cinematograf „Luceafărul” de la Nisporeni

În fotografie: Fostul cinematograf „Luceafărul” de la Nisporeni
În fotografie: Fostul cinematograf „Luceafărul” de la Nisporeni

Anul 2014, se pare, va fi în raionul Nisporeni sub semnul culturii. Din haznaua statului vor veni aici 7 milioane 460 mii de lei, bani ce urmează a fi folosiţi pentru reparația a zece case de cultură. Cea mai mare sumă, 2 milioane de lei, va fi alocată pentru reconstrucţia fostului  cinematograf ”Luceafărul” din Nisporeni şi transformarea acestuia în centru de cultură și tineret. Va fi alocat un milion 300 mii de lei pentru reparaţia casei de cultură din Ciorești. Încă un milion 220 mii lei va merge spre Milești, unde fostul centru de prestare servicii va fi transformat în casă de cultură. Şi pentru reparaţia casei de cultură din Vărzăreşti este prevăzut un milion de lei.
Este planificată şi reparația casei de cultură din Șișcani, pentru care urmează să fie alocate  420 mii lei. Cîte 400 mii de lei sînt planificate pentru casele de cultură din Bălăurești, Iurceni și Grozești, 200 mii de lei – pentru casa de cultură din Brătuleni, iar 120 mii – pentru cea din Zberoaia.
Aurelia Andronache, șefa Secției Cultură și Turism Nisporeni, a declarat pentru „Expresul” că acești bani nu vor acoperi nici pe departe ”găurile” formate de-a lungul timpului în domeniul culturii. ”Totuşi, este un pas înainte și bucură faptul că cei de la guvernare se gîndesc și la cultura noastră de la sate”, a subliniat dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *