FOTO | Pîrtia de la Ciorești a fost luată cu asalt de vedete

În fotografie: Gata de a lua cu asalt pîrtia de la Cioreşti

În fotografie:  Gata de a lua cu asalt pîrtia de la Cioreşti
În fotografie: Gata de a lua cu asalt pîrtia de la Cioreşti

Chiar dacă gerul pișca de obraji, multă lume a ales să vină duminică, 2 februarie, la Cioreștiul Nisporenilor, pentru a petrece o zi la deja renumita pîrtie de pe dealul Răcătăului. Primii oaspeți au poposit pe la ora nouă dimineața. Aici îi aștepau, gata să le ofere tot echipamentul necesar pentru schiat, frații Nicolae și Victor Armasari, cei care au venit cu iniţiativa amenajării acestei pîrtii.
”Putem asigura cu echipament, inclusiv haine şi schiuri, o sută de persoane”, a făcut o precizare Nicolae Armasari. Dînsul nu a putut să-şi ascundă bucuria provocată de căderea zăpezii. ”Anul trecut, am avut o iarnă cu multă ninsoare, dar cu puţin echipament. Acum, cînd avem echipament, iarna a întîrziat să vină. Bine că a venit în cele din urmă”, a afirmat Nicolae Armasari.
Deşi pîrtia încă nu este amenajată corespunzător, aceasta făcînd parte din planurile de viitor ale fraţilor Armasari, totuși, doritori de a schia au fost foarte mulţi. Printre aceștia – și unele celebrități ale show-businessului moldovenesc.
L-am întîlnit aici pe interpretul Cătălin Josan. A venit la Ciorești, satul de baștină al tătălui său, însoțit de un grup de prieteni. Ar fi putut fi mai mulţi, a remarcat el, doar că unii nu au reușit să se trezească mai dimineață, după întîlnirea cu absolvenţii din ajun.
Cătălin Josan a mai spus că Cioreștiul este satul în care a copilărit și de aceea nu scapă nici o ocazie să-l promoveze. ”Cînd am timp, încerc să-i conving pe toți din gașca mea să vină la Ciorești și tot încerc să-i cooptez să rămînă peste noapte aici, mai ales că la casa buneilor ne aşteaptă o sobă şi-un izvar”, a încheiat interpretul.
Curios e faptul că, fiind copil, niciodată nu s-a dat cu sania de pe acest deal. În schimb, acum, chiar dacă are posibilitatea să meargă în ţări străine la schiat, preferă să vină aici, la Cioreşti.
L-am întîlnit și pe Valentin Botnaru, membru al formației ”ProBachus”. Dînsul a recunoscut că e pentru prima oară pe pîrtia de la Cioreşti, chiar dacă auzise mai demult despre ea. A venit doar ”cu văzutul”, dînd asigurări că va reveni şi pentru a schia.
Pe la amiază, toată valea Răcătăului răsuna de chiote de veselie. Au venit pînă şi localnicii, care au ales să de dea cu sania. Unii, mai curajoşi, s-au dat pînă şi cu snowboardul. ”Extremal, dureros, dar îmi place”, a exclamat Viorel Sălceanu, care a venit tocmai din Stăuceni.
A vizitat pîrtia de schi și primarul de Ciorești, Valeriu Guțu. Dînsul i-a încurajat pe vizitatori să vină la Ciorești nu numai iarna, dar și vara. ”Satul este amplasat în sînul unei adevărate oaze și merită să fie vizitat în orice anotimp”, a subliniat primarul, arătîndu-se convins că turismul are toate șansele să se dezvolte aici. Unde mai pui că localitatea este deja gazificată în proporție de 80 la sută, există şi un apeduct. Mai trebuie să fie construit un drum de acces, apoi o pensiune pentru potențialii turiști şi atunci, cu siguranţă, Cioreştiul va fi pe buzele multor amatori de turism rural.
Doritorii de a schia pe pîrtia de la Cioreşti în zilele de sîmbătă şi duminică trebuie să scoată din buzunar cîte 280 de lei, în celelalte zile – cîte 180 lei. În cost este inclus atît echipamentul închiriat, cît și vinul fiert… în cantități nelimitate.[wzslider]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *