Victima nepăsării. O femeie din Ungheni stă ţintuită la pat mai mult de o lună, fără ca medicii să o ajute
Incident incredibil la Ungheni, unde o femeie zace de mai bine de o lună la pat cu dureri groaznice, fără ca medicii să îi dea o mână de ajutor. Victimă a unui accident de circulaţie, în urma căruia a suferit o fractură de şold, femeia a cerut ajutorul doctorilor, care i-au spus că are nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală, dar nu au făcut altceva decâtsă o plimbe pe drumuri.
Pe 10 martie, Eudochia Cucu a fost victima unui accident de circulaţie. Transportată la spital de către fiul ei, femeia a aflat că are o fractură dublă la picior. Medicii i-au aplicat un ghips, după care au trimis-o acasă. După zece zile de dureri insuportabile, femeia s-a dus din nou la spital. De data aceasta, doctorii i-au spus că are nevoie de operaţie.
„Medicul mi-a spus că această operaţie costă 23 de mii, dar ca să înceapă operaţia va fi nevoie de un avans de 5.000. Am spus că are poliţă şi e pensionară, iar ei mi-au spus că e mai bine dacă are poliţă”, povesteşte fiul femeii.
Numai că nu au operat-o, ci au trimis-o acasă motivând că are o leziune la spate care necesită tratament. După alte câteva zile, Eudochia Cucu s-a întors la spital cu gândul că în sfârşit va fi operată. Ghinion însă… De data aceasta medicii au trimis-o la Chişinău pentru o consultaţie.
„La Chişinău, mi s-a spus că domnul de la Ungheni este tâmpit, ce recomandare ne dă, el nu ştie ca aici trebuie operaţie”, a spus Ion Cucu.
La Ungheni, altă supriză. Medicii şi-au dat seama că operaţia nu e de competenţa lor.
„Este vorba de o fractură de col hemoral care se operează doar prin protezare de şold, contra indicatii pentru operatie a fost pneumonia. Sunt operatii care se fac doar în instituţiile republicane”, a declarat medicul chirurg Octavian Babiei.
În timp ce doctorii îşi pasează responsabilitatea de la unii la alţii, femeia e nevoită să suporte dureri greu de imaginat.
„Mă doare piciorul, nu-l pot întinde, iar un os a ieşit”, a spus Eudochia Cucu.
„Pacienta deja când a venit la noi era cu complicaţii. Înţelegem că deja este cam târziu. Sunt intervenţii chirurgicale care se fac la o distanţă de 2,3,4 luni de zile după pregătirea pacientului”, a declarat directorul Spitalului de Traumatoligie şi Ortopedie, Anatol Taran.
Nici reprezentanţii Casei naţională de Asigurări în Medicină şi nici Ministerul Sănătăţii nu au comentat acest caz deocamdată.
Sursa: publika.md
Lasă un răspuns