Plantele care se udă doar dimineaţa

Imagine simbol: gradina-online.ro

Imagine simbol: gradina-online.ro
Imagine simbol: gradina-online.ro

Fiecare grădinar bun ştie că este bine ca plantele să fie udate dimineaţa sau seara, dar nu mulţi ştiu că există unele plante care se udă doar dimineaţa. Momentul în care sînt udate plantele din grădină sau din ghivece este uneori foarte important pentru sănătatea lor.
De ce este mai eficient udatul plantelor dimineaţa?
Atunci cînd sînt udate dimineaţa, plantele absorb mai multă apă din sol, iar grădinarul foloseşte mai puţină apă. Cînd pămîntul este încă rece, iar soarele nu străluceşte puternic, evaporarea apei este minimă. Dacă nu poţi uda plantele în primele ore ale dimineţii, este recomandat să o faci după-amiază sau seara.
Plante pe care să le uzi dimineaţa
La prima oră, un grădinar va uda mai întîi tufele şi legumele. Udă tufele de trandafiri, mure, afine şi viţa de vie dimineaţa, pentru a le ajuta să aibă o zi cît mai bună. Cele mai multe legume beneficiază de udatul matinal, dar pentru unele este obligatoriu: roşii, castraveţi, fasole şi pepeni (harbuji şi zămoşi).
Flori pe care să le uzi dimineaţa
Dacă vrei ca florile din grădină să fie în formă în zilele calde ale verii, udă-le dimineaţa. Begonia, dalia, crizantema, bujorul şi muşcata sînt cele mai sensibile la aceste schimbări şi este recomandat să faci un efort să le uzi dis-de-dimineaţă, chiar dacă pentru restul plantelor ai timp abia după-amiază sau seara. Udă întotdeauna şi pămîntul din jurul bazei tulpinii, pentru a te asigura că rădăcinile florilor tale beneficiază de apă de-a lungul întregii lungimi.
Pomi fructiferi pe care să-i uzi dimineaţa
Acelaşi sfat este şi mai important la pomii fructiferi, ale căror rădăcini cresc la distanţe mari de trunchi. Udă dimineaţa cireşii, merii, perii, piersicii şi prunii din grădină sau livadă.
Udînd aceste plante dimineaţa, contribui şi la prevenirea bolilor care se instalează atunci cînd planta rămîne în umezeală peste noapte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *