Rețete culinare. Tartă cu mere şi gutui
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 gr făină, 250 gr unt, o linguriţă sare, 125 ml lapte, un ou.
Pentru umplutură: 2 gutui, 50 gr unt, 50 gr zahăr, 5 mere, suc de lămîie.
Mod de preparare:
Pentru aluat: În blender punem făina şi sarea şi le amestecăm. Apoi se pune untul rece tăiat cubuleţe şi se amestecă uşor, după care se adaugă laptele rece. Se obţine un aluat elastic. Învelim aluatul şi se ţine la rece pentru 30 minute.
Pentru umplutură: Într-o tigaie se pune untul, se pun gutuile tăiate felii subţiri, zahăr, apă 100 ml. Amestecăm şi fierbem la foc mic pînă se fac moi. Merele curăţate se taie felii subţiri, se pun peste gutuii moi şi se adaugă suc de lămîie, după care se mestecă bine.
Aluatul se împarte în două părţi. Pe masa tapetată cu făină se întinde un cerc mai mare decît tava. Se pune aluatul pe tavă, se pune umplutura şi deasupra se pune cea de a doua foaie de aluat. Presăm cu degetele şi în mijloc facem patru tăieturi. Coacem tarta 30-35 minute la o temperatură de 180 grade. Scoatem tarta, o ungem cu gălbenuş de ou, presărăm zahăr brun şi o dăm la cuptor pentru încă 10 minute.
Lasă un răspuns