Rețete culinare. Blinele din bostănei
Ingrediente: (2 porţii)
Un bostănel (250 gr), un căţel de usturoi, verdeaţă (mărar sau părtunjel, după dorinţă), 3 ouă, 2 linguri făină, ulei, piper negru, sare, smîntînă pentru servire.
Mod de preparare:
Verdeaţa se taie mărunt, usturoiul se pisează, ouăle se zbat uşor. În compoziţia de ouă se adaugă verdeaţa şi usturoiul. Bostănelul se dă prin răzătoare măşcată, se adaugă la compoziţia de ou şi se amestecă bine, după care se adaugă făina, se sărează şi se pipărează.
Cu ajutorul unei linguri, se pune din compoziţia respectivă pe tava încălzită cu ulei şi se modelează forma dorită.
Blinelele se prăjesc la foc mediu pe ambele părţi, pînă la rumenire. Cînd sînt gata, se pun pe un şerveţel de hîrtie pentru a înlătura surplusul de grăsime. Se sevesc fierbinţi cu smîntînă.
Lasă un răspuns