Primarul care se relaxează prin cîntec
S-a împlinit un an de la alegerile locale. Cine ca cine, dar Vasile Bodrug, primarul de Hîrceşti (raionul Ungheni) se mîndreşte că a ajuns deja la al doilea mandat şi că în ambele scrutinuri a fost ales din prima.
Dînsul recunoaşte că, poate, nu a realizat foarte multe lucruri, dar totuşi au fost suficiente pentru a se observa o anumită schimbare în comunitate. Dovadă este şi faptul că oamenii l-au ales din nou să le fie primar. Are planuri şi proiecte mari. Dar… A încercat de cîteva ori să găsească finanţare pentru proiectele sale, însă nu a fost înţeles. Astfel primarul de Hîrceşti a rămas un pic dezamăgit, pentru că a pierdut timp, efort şi bani. Dar nu se dă bătut.
Dînsul ne-a mărturisit că în luna august va pleca în Italia, de unde speră să poată aduce investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii comunei.
Vasile Bodrug este conştient de faptul că lumea e săracă şi de aceea îşi propune să aducă cît mai multe investiţii în comunitate. Numai astfel viaţa oamenilor ar putea să se schimbe în bine, să fie create noi locuri de muncă, să se dezvolte agricultura şi turismul.
Consideraţi că sînteţi un om realizat?
Încă nu am realizat tot ce mi-am pus în gînd, atît pe plan personal, cît şi profesional. Doresc să-mi cresc copiii sănătoşi şi să-i pun la cale atunci cînd va fi cazul. Cel mai important pentru mine este ca familia mea să fie sănătoasă. Profesional, îmi doresc să aduc cît mai multe investiţii în comunitate, ca să avem condiţii de trai cît mai bune.
Care sînt principiile dumneavoastră de viaţă?
Corectitudinea, apoi cumsecădenia şi onestitatea.
Principalele momente din viaţă care v-au făcut să fiţi ceea ce sînteţi.
În primul rînd, absolvirea facultăţii. Sînt de specialitate agronom. În al doilea rînd, revenirea la baştină, de unde, de fapt, nu am plecat niciodată. Faptul că am lucrat cu oamenii din satul natal tot timpul, îmi aduce un avantaj mare.
Cu ce se mîndreşte Vasile Bodrug?
Cu familia mea: copiii şi soţia, cu rudele mele, dar şi cu oamenii din comunitate, aşa cum sînt ei, cu rele şi cu bune.
Ce calităţi ar trebui să aibă un om ca să fie prietenul dumneavoastră?
Prieteni adevăraţi nu am şi nici nu simt necesitatea să-i am. Urăsc făţărnicia, laşitatea, interesele meschine, carieriştii.
Ocupaţia dumneavoastră preferată?
Îmi place mult muzica, îmi place să cînt. Cînd am timp liber, cînt, iar cînd sînt nervos, prin cîntec mă calmez. Acest dar îl moştenesc de la părinţi. De fapt, toţi fraţii şi surorile mele cîntă. Chiar mă gîndisem cîndva să fac o carieră în muzică, dar nu am avut posibilitatea, în lipsa unei şcoli de muzică în localitate.
Visul dumneavoastră de fericire.
Bunăstarea familiei.
Stare de spriti actuală?
Nu sînt nici optimist, dar nici pesimist, sînt undeva la mijloc.
Cine au fost cei care v-au marcat caracterul şi viitorul?
Părinţii, dar şi anturajul.
Deviza dumneavoastră.
„Omenia e mai presus de orice” şi „Să fii şef e o întîmplare, să fii om e-un lucru mare”.
Natalia Junghietu
Lasă un răspuns