Asigurările în medicină: activitate apreciată şi în teritoriu, şi la Chişinău
Scurt, clar şi cuprinzător – acestea au fost calificativele pentru raportul prezentat de Oleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale (AT) Ungheni a Companiei Naţionale Asigurări Medicale (CNAM) , pe 14 februarie, la tradiţionala şedinţă de totalizate a activităţii instituţiei în anul 2011.
„M-a impresionat mult raportul. Se vede că domnul Belbas posedă informaţia, cunoaşte foarte bine indicatorii şi cifrele. A fost un raport destul de interesant, destul de vast şi complet”, a remarcat, în alocuţiunea sa, vicepreşedintele raionului Nisporeni, Ion Munteanu. „Apreciez aspectele abordate în cadrul raportului”, a subliniat şi vicepreşedintele raionului Ungheni, Petru Langa.
Chiar dacă raportul de activitate a AT Ungheni pentru anul 2011 cuprinde 26 de pagini, 13 capitole şi sute de cifre, Oleg Belbas a reuşit într-un timp foarte scurt, de circa 20 de minute, să abordeze toate aspectele, astfel că cei prezenţi la adunare să nu se plictisească. S-a vorbit şi despre activitatea economico-financiară a Agenţiei, şi despre poliţele de asigurare, şi despre conlucrarea cu autorităţile publice locale sau cu agenţii economici din teritoriu, şi despre expertiza medicală a serviciilor prestate.
Deşi se află de doar jumătate de an în această funcţie, dînsul a declarat pentru presă, la final, că nu i s-a părut deloc complicată activitatea pe care a prestat-o, iar motivul e simplu: „Am avut o conlucrare eficientă cu toată lumea”.
„Din punctul nostru de vedere, Oleg Belbas a reuşit să redea în raportul său principalele domenii de activitate. Trebuie să recunoaştem că am avut un an deloc uşor. Dar s-a reuşit să se facă la Ungheni un lucru bine apreciat atît de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, cît şi de beneficiari”, a spus Mircea Buga, directorul general CNAM.
Printre realizările menţionate se numără: îmbunătăţirea asistenţei medicale acordate atît persoanelor asigurate, cît şi celor neasigurate; îmbunătăţirea asistenţei medicale privitor la supravegherea gravidelor şi copiilor; creşterea accesibilităţii la serviciile medicale, inclusiv de înaltă performanţă; majorarea volumului şi creşterea calităţii asistenţei medicale acordată pacienţilor ţintuiţi la pat; creşterea numărului examenelor de laborator recomandate de medicii specialişti; diminuarea numărului cazurilor nerezolvate şi externărilor neîntemeiate din spitale; creşterea accesibilităţii pacienţilor din sectorul rural la serviciile farmaceutice.
Obiectivul-cheie pentru anul 2012, potrivit oficialilor de la CNAM, este o activitate menită să satisfacă toate cerinţele beneficiarului.
A T Ungheni a CNAM este una din cele 12 agenţii din întreaga republică şi are în gestiunea sa trei raioane: Ungheni, Nisporeni, Călăraşi cu sute de mii de pacienţi care au nevoie de asistenţă medicală.
Lucia Bacalu
Lasă un răspuns