Călărașiul a găzduit a 42-a ediție a Turneului internațional de lupte libere „Cupa Călărași – invită Constantin Cobîlean”

Orașul Călărași a fost în centrul atenției sportive în weekend-ul trecut, odată cu desfășurarea ediției a 42-a a Turneului internațional de lupte libere „Cupa Călărași – invită Constantin Cobîlean”, care a reunit 280 de sportivi din șapte țări: România, Ucraina, Italia, SUA, Bulgaria, Germania și Republica Moldova, scrie ipn.md.
Pe parcursul întregii zile, salteaua a fost arena unor confruntări pline de intensitate, în care atleți de toate vârstele – de la cadeți la seniori – și-au testat limitele și și-au demonstrat abilitățile tehnice.
Evenimentul, devenit deja tradiție la Călărași, este organizat de Școala Sportivă Specializată de Rezerve Olimpice din localitate, instituție ce poartă numele fondatorului competiției, Constantin Cobîlean.
„Această întrecere este un simbol al forței, coeziunii și spiritului fair-play”, a subliniat Constantin Cobîlean, directorul școlii și inițiatorul turneului.
Turneul s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un punct de plecare în cariera multor sportivi de performanță. Mariana Cherdivară-Eșanu, campioană europeană și participantă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, a povestit despre începuturile sale: „Odată cu participarea la acest concurs mi s-a deschis „drumul vieții” spre afirmarea sportivă la cel mai înalt nivel: Campionate Europene și cele Mondiale, culminând cu calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016”.
Și Cătălin Spînu, vicecampion european U-20, a avut o experiență similară. El își amintește clar ediția a 34-a, la care a participat pentru prima dată. „A devenit o punte de lansare pentru mulți atleți de la noi din țară, fiind și o minunată sărbătoare și importantă motivație pentru copii să practice luptele, să-și dezvolte un caracter demn de ființa umană”, a spus Cătălin.
La finalul competiției, sportivii au fost recompensați cu medalii, diplome și cupe, iar evenimentul s-a încheiat cu momente artistice și tradiționale.
Prezent la competiție, arbitrul internațional Claudiu Petrovici, din România, a remarcat nivelul înalt al pregătirii sportivilor și evoluția vizibilă de la an la an, afirmând că turneul „are potențial real pentru descoperirea de noi talente”.
Expresul
Lasă un răspuns