„Ursulică de măligă”, ediția a III-a, organizat cu mare fast la grădinița „Andrieș”

ursulica

O zi de toamnă rodnică, plină de culoare, arome, legume și fructe de sezon, produse tradiționale, muzică și distracție la grădinița „Andrieș” fin municipiul Ungheni. Aici s-a desfășurat cea de-a treia ediție a iarmarocului „Ursulică de măligă”, eveniment care a adunat la un loc părinți, copii și vizitatori.

Curtea grădiniței a fost transformată într-un iarmaroc. La tarabele improvizate, părinții s-au mobilizat și au pregătit spre vânzare diferite produse. „De trei ani de zile participăm cu drag la acest iarmaroc. Este un eveniment foarte bine organizat, binevenit atât pentru copii, cât și pentru părinți. În așa mod ne organizăm, ne mobilizăm și ne ne unim eforturile în a pregăti diferite produse delicioase. Noi, părinții grupei „Voinicel” am pregătit desertul „Baba neagră”, fiind și regina mesei noastre, dar și plăcințele, clătite cu diferite umpluturi, gogoși, popcorn, tort de casă”, spune Elena Covata, părinte.

Părinții din grupa „Licurici” au pregătit diferite produse având ca temă roșiile. „Avem suc de roșii, asortiment de roșii la borcan, diferite sosuri, dar și alte produse. Ediția din acest an este bogată în culoare, arome, diferite preparate de casă. Este foarte interesant pentru copii, cât și părinți, reușim să socializăm și să ne distrăm împreună cu copiii. Așteptăm un număr cât mai mare de cumpărtori, iar prețurile noastre sunt foarte accesibile pentru fiecare buzunar”, spune o altă mămică, Alesea Gîncu.

Printre cele mai solicitate au fost sarmalele, baba neagră, plăcintele, clătitele, diferite prăjituri, iar vedeta iarmarocului – mămăliga, a fost presurată cu un strat generos de brânză și împărțită celor prezenți. „Anul acesta am pregătit 50 de kilograme de mămăligă. Dacă în edițiile anterioare o făceam în timpul iarmarocului, de data aceasta am decis să o preparăm până la deschidere, deoarece durează mult, având în vedere cantitatea mare,” a explicat Ana Tîrsînă, bucătarul șef.

Mădălina Vișniovschi a venit împreună cu clasa ei de la liceul „Alexandr Pușkin”. Ea reușise deja să facă un tur pe la iarmaroc și să-și procure câte ceva. „Îmi place la iarmaroc, e multă voie bună, putem cumpăra diferite prăjituri, chiar să gustăm din mămăliguța cu brânză, care a fost foarte gustoasă”, spune ea.

„În fiecare an vin la iarmaroc și ceea ce îmi place este diversitatea, începând de la produse, amenajare și programul artistic prezentat de copii. Toate produsele pregătite de părinți sunt apetisante, personal, mi-am cumpărat eclere, pentru că sunt prăjiturile mele preferate. De abia aștept să le gust”, spune Daria Vasiliță, elevă la liceul „Aleksandr Pușkin”.

Pe lângă părinți și copii, am întâlnit la târg și oameni care erau în trecere și au hotărât s intre să vadă ce se întâmplă în curtea grădiniței. „Aici atmosfera e una bună, e o zi de toamnă bogată, iar curtea grădiniței s-a umplut de darurile pe care ni le oferă acest anotimp. Într-un cuvânt, foarte bine organizat. Am rămas plăcut surprinsă de activitatea desfășurată la grădiniță”, a menționat Vera Armașu.

Iarmarocul „Ursulică de măligă” este deja o tradiție la Grădinița „Andrieș”, iar ediția de anul acesta s-a desfășurat, ca și edițiile anteriore, cu un scop – strângerea de fonduri pentru achiziționarea costumelor de carnaval necesare diverselor activități ale grădiniței. „„Ursulică de măligă” a ajuns la cea de-a treia ediție, am crescut deja și, cum ne place nouă să spunem, suntem deja de grădiniță. De regulă, desfășurarea acestui iarmaroc are și un scop. În primul an, am procurat inventar sportiv în sala de sport, anul precedent au fost achiziționate costume populare, în parteneriat cu Primăria, anul acesta este de a colecta o sumă de bani și de a cumpăra costume de carnaval pentru desfășurarea diferitor activități. Nu știu dacă am fi putut realiza toate aceste lucruri fără ajutorul părinților, ei fiind suportul și sprijinul nostru. În ediția din acest an, am pus un mare accent pe bucatele tradiționale. Iarmarocul „Ursulică de măligă” este cartea de vizită a grădiniței noastre”, a conchis Natalia Stafiu, metodistă la grădinița „Andrieș”.

Grădinița „Andrieș” este frecventată de 342 de copii, repartizați în 13 grupe.

Un reportaj foto de la eveniment poate fi văzut aici. 

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *