Serviciul de apostilare a actelor va fi posibil și pe telefonul mobil

Serviciul de apostilare a actelor este accesibil și de pe telefonul mobil, disponibil prin intermediul aplicației EVO. Această opțiune a fost recent introdusă. Potrivit Ministerului Justiției, pentru a utiliza serviciu, cetățenii trebuie să aibă aplicația EVO instalată pe telefon, să acceseze categoria „Servicii publice” – „Justiție și aplicarea legii” – „Aplicarea apostilei pe actele oficiale”.

Primul pas în proces este depunerea cererii și a documentelor necesare pentru apostilare. Aceasta se poate realiza online, având nevoie de semnătura electronică sau mobilă (EVOSign). Procesul de obținere a apostilei durează între trei și cinci zile lucrătoare, iar documentele apostilate vor fi disponibile tot prin aplicația EVO sau MCabinet.

Conform sursei citate, cererea de apostilare poate fi depusă la orice oră. Serviciul este disponibil pe EVO datorită colaborării eficiente dintre Agenția Resurse Informaționale Juridice, aflată în subordinea Ministerului Justiției și Agenția de Guvernare Electronică a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Pentru depunerea solicitării de apostilare la ghișeu, programarea se face pe site-ul apostilare.gov.md.

Apostila este o formă de legalizare a actelor, necesară cetățenilor care doresc să le prezinte în străinătate. Aceasta se aplică exclusiv actelor oficiale emise pe teritoriul Republicii Moldova, care vor produce efecte juridice în statele părți ale convenției.

EVO este aplicația unică de interacțiune a cetățenilor cu statul. Disponibilă pe iOS și Android, aceasta urmează să devină punctul unic de acces la informații și servicii publice.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *