România majorează alocațiile pentru copii începând cu anul viitor

Imagine simbol, sursa: economica.net
România majorează alocațiile pentru copii, din 1 ianuarie 2025. De alocații mai mari se vor putea bucura, inclusiv, copiii din Republica Moldova, care dețin cetățenie română. Potrivit ministrei Muncii de la București, Simona Bucura Oprescu, alocațiile vor crește cu peste 10%.

Astfel, alocația pentru copiii sub doi ani va crește, de la 1 ianuarie, la peste 700 de roni (aproximativ 2.720 de lei moldovenești). Pentru copiii cu vârsta de peste doi ani, alocația lunară va constitui – aproximativ 323 de roni (aproximativ 1.255 de lei moldovenești).

Ministra de la București a precizat că toate indemnizațiile trebuie să țină cont de rata inflației, așa cum s-a întâmplat și în luna ianuarie a anului 2023, când alocațiile au fost majorate cu aproximativ 13,8% procente.

Amintim că din iunie 2021 Bucureștiul a decis ca alocația pentru copii să fie indexată anual cu rata medie a inflației, începând din anul 2023.

Menționăm că pentru a obține alocație pentru copii, moldovenii care dețin cetățenie română trebuie să depună un dosar la primăria localității în care au viza de reședință. Aceștia trebuie să prezinte buletinul de identitate românesc și să certificatul de naștere al copilului, transcris. Alocația pentru copii în România se achită lunar până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *