Premieră pentru Republica Moldova. Un producător a obținut dreptul de a exporta ouă de consum pe piața din UE

Imagine: ANSA

Primul producător de ouă din Republica Moldova a obținut dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE pe 8 octombrie, curent. Potrivit ANSA, acest lucru a fost posibil datorită alinierii producătorului la standardele riguroase ale UE.

Primul operator care a ținut cont și s-a aliniat la standardele riguroase ale UE, a primit dreptul de a exporta ouă pe piața unică europeană. Consumatorii din țara noastră, dar și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare moldovenești inofensive și calitative.

Potrivit ANSA, în ultimii doi ani, inspectorii instituției au evaluat și au oferit recomandări producătorilor de ouă pentru îmbunătățirea sistemului de creștere și întreținere a găinilor ouătoare, iar aceste recomandări au stat la baza modernizării unităților de producere.

Instituția precizează că va acorda în continuare sprijin agenților economici, pentru a facilita accesul acestora la piețele internaționale.

În prima parte a anului 2023, Republica Moldova a obținut pentru prima dată dreptul de a exporta în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A. Înainte ca R. Moldova să obțină dreptul de a exporta pe piața europeană carne de pasăre și ouă, autoritățile din țara noastră a purtat un dialog complex cu schimb amplu de informații și consultări tehnice, misiuni de audit cu prezența fizică a experților europeni pe teritoriul Republicii Moldova, care au examinat conformitatea sistemului național într-un mod tridimensional.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *