Octombrie, luna de conștientizare a cancerului mamar

Imagine simbol

Ministerul Sănătății și Institutul Oncologic, împreună cu 340 de reprezentanți ai serviciilor de sănătate din țară, au inițiat Luna conștientizării cancerului mamar pentru a informa populația și a susține diagnosticarea timpurie a cancerului de sân, oferind fiecărei femei șansa de a se trata.

Menționăm că acum un an, pe 18 octombrie, a fost lansată Campania de depistare precoce a cancerului mamar, o componentă a Programului național de control al cancerului. Scopul campaniei este reducerea mortalității prin diagnosticare precoce și asigurarea accesului la tratament eficient.

Până acum, timp de un an, peste 8000 de femei au beneficiat de investigațiile oferite în cadrul acestui program. 500 de femei au fost consultate de medicii de la Institutul Oncologic. La 72 dintre acestea a fost confirmat diagnosticul de cancer. Majoritatea cazurilor depistate au fost în stadii incipiente, oferind astfel șanse mai mari de succes în tratament.

Amintim că femeile pot beneficia de asistență medicală gratuită în vederea depistării cancerului mamar adresându-se în unul dintre cele patru centre regionale – Chișinău, Bălți, Ungheni și Căușeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *