Mediul online va deveni mai sigur pentru copii

Imagine simbol

Copiii din Republica Moldova vor avea acces la un mediu online sigur și sănătos. Planul de acțiuni menit să asigure protecția copiilor de riscurile utilizării internetului a fost aprobat pe 2 octombrie, în ședința de Guvern.

„Părinții și cadrele didactice vor beneficia de programe de instruire specializate pentru a asigura un mediu online sigur copiilor. În plus, vom desfășura campanii de informare cu privire la riscurile din mediul online. De asemenea, propunem activități menite să consolideze capacitatea consiliilor elevilor de a disemina informații pentru a proteja drepturile copiilor în acest context”, a menționat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Programul va include extinderea rețelei de parteneriate a serviciului de raportare a materialelor de abuz sexual asupra copiilor. În același timp, vor fi desfășurate campanii de informare despre riscurile online la care pot fi expuși copiii, dar și de promovare a serviciilor de raportare a cazurilor de violență în mediul online. De asemenea, în cadrul instituțiilor de învățământ general va fi monitorizată implementarea standardelor pentru protecția și siguranța online a elevilor.

Aceste acțiuni vor asigura minimizarea expunerii copiilor la riscurile din mediul online, creșterea responsabilității utilizării internetului, dar și desfășurarea activităților de educație și conștientizare pentru a informa atât copiii, cât și adulții despre siguranța online.

Statistica arată că fiecare al patrulea elev din Republica Moldova (85%) este victimă a bullying-ului sau a asistat la situații de acest fel asupra altor copii. Anual, în luna februarie, Republica Moldova marchează Ziua Internațională a Siguranței pe Internet.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *