Doi locuitori din satul Cornova au fost reținuți pentru vânătoare ilegală

Imagine: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, doi locuitori din satul Cornova, raionul Ungheni, au fost prinși în timp ce se aflau la vânătoare ilegală. Mai mult, aceștia foloseau o armă cu țeavă lisă, calibru 12, deținută fără autorizație.

Arma a fost ridicată și predată organelor de poliție, iar împotriva celor doi indivizi a fost inițiată o procedură contravențională.

Razia de combatere a braconajului cinegetic în raionul Ungheni a fost întreprinsă de inspectorii de mediu din Ungheni în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Ungheni.

„Deținerea ilegală de arme și practicarea braconajului reprezintă o încălcare gravă a legii și aduc un prejudiciu considerabil faunei locale.  Acțiuni de acest tip sunt parte a unui efort mai amplu de a proteja mediul și de a preveni actele de braconaj, care pun în pericol echilibrul ecosistemelor și siguranța publică. Inspectoratul pentru Protecția Mediului va continua să monitorizeze pentru a descuraja astfel de activități ilegale și pentru a proteja fauna și resursele naturale ale țării”, spun reprezentanții Inspectoratului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *