Timp de trei zile toate rezervațiile naturale din țară vor fi deschise pentru turiști

În perioada 27-29 septembrie 2024, toate rezervațiile naturale din țară vor fi deschise pentru turiști , vor fi organizate un șir de activități cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, marcată la 27 septembrie. Astfel, toți doritorii sunt invitați pe traseele turistice, în muzeele și la expozițiile tematice ale Rezervațiilor Naturale „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului”, „Biosfera Prutul de Jos” și Parcul Național Orhei, anunță Agenția „Moldsilva”.

Astfel, timp de trei zile în Rezervația Naaturală „Plaiul Fagului”, toți oaspeții vor avea de parcurs pe jos un traseul turistic prin pădure.

”Pe acest traseu sunt 6 puncte de oprire  unde veți fi  copleșiți de frumusețea și farmecul pădurii, veți fi familiarizați cu flora și fauna rezervației. Diversitatea landșaftica cuprinde culmi înguste cu văi adînci, versanți abrupți. Rezervatia reprezintă un depozit natural cu un număr substanțial de specii de plante și animale, oferind experiențe irepetabile pentru odihna activă”, spun reprezentanții „Moldsilva”/ 

Prin aceste acțiuni, Agenția își propune să promoveze traseele turistice din Republica Moldova și patrimoniul silvic.

Indiferent de zona geografică a Republicii Moldova, publicul va avea posibilitate să cunoască locuri inedite și exponate de excepție, accesând următorul link cu informația utilă și date de contact ale organizatorilor. https://docs.google.com/document/d/1WwQL5qBcic8LSlpoFWSC_vtqMk5OsWm0NOQj4cBUTzs/edit?usp=sharing, potrivit Moldsilva.

„Invităm toți doritorii să viziteze Rezervațiile naturale din Republica Moldova. Avem o țară extrem de frumoasă, să o descoperim împreună!”, a relevat Victor Durbală, directorul Moldsilva.

Marcarea Zilei Mondiale a Turismului, la 27 septembrie, este un eveniment recunoscut oficial de către 159 de ţări, printre care şi Republica Moldova, şase membri asociaţi, doi observatori şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţia specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În fiecare an, cu acest prilej, în lume sunt organizate o serie de evenimente ce au drept scop promovarea turismului și a locurilor remarcabile, precum și modalitatea de abordare a acestui domeniu, prin intermediul investițiilor și soluțiilor viabile și durabile.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *