SHS: „Furtuna Ashley nu prezintă pericol major pentru Republica Moldova”

Imagine: ego.ro

Furtuna Ashley nu prezintă pericol major pentru Republica Moldova, fiind vorba despre un ciclon din Oceanul Atlantic ce va lua partea mediteraneeană și va afecta partea sudică a continentului, cu mai multă umiditate. Precizările au fost făcute de Ghenadie Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pentru moldpres.md.

Potrivit responsabilului de la SHS, furtuna va fi resimțită mai mult în Grecia, Turcia, posibil și o parte din România, fiind vorba de avertizări locale. „E multă panică din nimic, într-o anumită măsură justificată de urmările recente ale ciclonului Boris. Însă în acest caz, țara noastră nu are motiv de îngrijorare, singurul lucru ce ar putea fi resimțit pe teritoriul Republicii Moldova fiind intensificările de vânt”, a estimat Ghenadie Roşca.

Referindu-se la impactul cicloanelor, specialistul a relevat că „acestea își au rolul lor în circuitul natural, deoarece aduc ploi”. „E bine că a plouat, solul avea nevoie de ploi după seceta din acest an, e bine pentru agricultură, numai că nu în așa măsură și în așa mod cum s-a plouat în cele două zile de la mijlocul lunii septembrie curent, sub influența ciclonului Boris”, a explicat Ghenadie Roşca.

Pentru următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic anunță maxime termice diurne de până la 30 de grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitații. Începând de duminică, 29 septembrie, vremea se va răci treptat.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *