Nou pentru Telegram. Adresele IP și numerele de telefon ale celor care încalcă regulile pot fi dezvăluite autorităților

Imagine: tech.co

Telegram și-a actualizat securitatea. Acum adresele IP și numerele de telefon ale celor care încalcă regulile pot fi dezvăluite autorităților relevante ca răspuns la solicitările legale legitime, transmite agora.md cu referire la  Meduza.

Administrația mesagerului Telegram a actualizat termenii de serviciu și politica de confidențialitate pentru toate țările pentru a împiedica infractorii să abuzeze de serviciu. Acest lucru a fost anunțat de fondatorul Telegram, Pavel Durov.

Conform politicii de confidențialitate a Telegram, compania poate dezvălui o adresă IP și un număr de telefon dacă primește o „solicitare legitimă din partea autorităților judiciare competente” care afirmă că un utilizator este suspectat într-un „caz care implică o activitate infracțională care încalcă termenii de serviciu ai Telegram ”. După primirea cererii, compania va efectua o analiză juridică a cererii.

Versiunea anterioară a politicii de confidențialitate, disponibilă în arhiva web, spunea că Telegram ar putea dezvălui o adresă IP și un număr de telefon autorităților în cazul în care primește o solicitare judecătorească conform căreia un utilizator este suspectat de terorism.

Pavel Durov a vorbit despre inovații într-o publicație dedicată faptului că administrația Telegram a eliminat din căutare canalele și boturile care vând bunuri ilegale. Durov a făcut apel la toți cei care descoperă „ceva nesigur sau ilegal” în căutarea Telegram să raporteze acest lucru prin intermediul botului @SearchReport. După cum a subliniat expertul în securitate cibernetică Alexei Lukatski, utilizatorii ruși nu pot utiliza acest bot, acesta nu funcționează în Rusia.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *