Ion Basoc, vicecampionul paralimpic la judo, a fost întâmpinat de către ungheneni cu flori și aplauze

Foto: Primăria municipiului Ungheni

Zeci de ungheneni s-au adunat pe 11 septembrie la Primăria municipiului Ungheni pentru a-l întâmpina pe vicecampionul paraolimpic Ion Basoc, recent întors de la Jocurile Paralimpice din Paris cu o medalie de argint la judo. Evenimentul a reunit reprezentanți ai sportului de la școlile raionale și municipale, profesori, elevi, toți dornici să-l felicite și să-i mulțumească pentru performanțele sale.

Ion Basoc a împărtășit cu cei prezenți despre drumul său deloc ușor, după ani de muncă asiduă și sacrificii, a reușit să atingă unul dintre cele mai mari visuri ale sale: să obțină o medalie paralimpică. „Este un drum foarte greu. Viața de sportiv este una plină de sacrificii – antrenamente zilnice, despărțiri de familie și prieteni, însă fiecare moment de efort este răsplătit atunci când reușești. Este o realizare foarte mare pentru mine. La paraolimpiada din 2028, voi face tot posibilul să mai aduc acasă o medalie”, a menționat el.

Totodată, Ion Basoc a subliniat importanța sprijinului celor din jur, în special al familiei și al antrenorilor săi. „Sunt înconjurat de foarte mulți oameni. Aș vrea să menționez că fratele meu a fost mereu alături de mine atunci când mi-a fost greu, iar, ulterior, antrenorii, care pentru fiecare sportiv, sunt ca niște părinți – ei cresc și modelează sportivii, își fac griji și ne susțin. La Paris, în mijlocul emoțiilor și gălăgiei, singura voce la care mă concentram era cea a antrenorului”, povestește Ion Basoc, menționând cât de mult contează sprijinul și solidaritatea oamenilor din viața lui.

„Ion Basoc a adus rezultate uimitoare pentru țara noastră și mai ales pentru Ungheni. Cel mai mare succes pentru un sportiv este participarea la Olimpiadă. Sperăm că Ion nu se va opri aici, ci va continua în același ritm. Îi mulțumim și îl vom încuraja în continuare ca să atingă rezultate frumoase”, spune Victor Graur, maestru în sport, multiplu campion național la lupte libere.

În semn de recunoștință pentru contribuția impresionantă adusă la dezvoltarea și promovarea sportului, activitatea sportivă, prin care а făсut cunoscută localitatea sa de baștină, Ungheni, în țară și în străinătate; pentru lecția de curaj, voință, lui Ion Basoc i-a fost înmânată o diplomă de excelență și un premiu de 10 mii de lei din partea primăriei Ungheni. „Acest tânăr unghenean s-a dedicat sportului, iar realizările sale și medalia olimpică este mai mult decât o victorie, este o mândrie pentru noi toți. Am încercat să aflu semnificația judo-ului și am descoperit că se traduce prin „blândețe”, dar Ion m-a corectat, spunând că, înainte de toate, este vorba despre respectul față de adversar. Acesta este un exemplu pe care toți, indiferent de vârstă, ar trebui să-l urmeze”, a menționat Vitalie Vrabie, primarul municipiului Ungheni.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *