Elevii din două licee din Ungheni și două licee din Călărași, vor avea acces la noile tehnologii

Două licee din Ungheni și alte două din Călărași vor fi dotate cu echipamente TIC. Este vorba de liceul „Mihail Sadoveanu” din orașul Călărași, ”Mihai Eminescu” din Sipoteni (Călărași), „Alexandr Pușkin” și „Gheorghe Asachi” din orașul Ungheni.

În total, 70 de școli din țară vor fi dotate cu echipamente TIC. Investițiile vor fi făcute în cadrul proiectului „Programul inovații digitale ale sistemului educațional din Republica Moldova”, inițiat de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit MEC, în fiecare școală, câte cinci clase vor fi echipate cu computere All-in-One și panou interactiv dotat cu software, cu conținuturile educaționale în limba română. 35 din cele 70 de instituții fac parte din „Rețeaua Școlilor Model”.

Conform Moldpres, printre criteriile care au stat la baza selecției celor 70 de școli au fost: numărul mai mare de 250 de elevi în cadrul instituției; necesitățile stringente de dotare; numărul de copii vulnerabili și copii cu cerințe educaționale speciale; conexiunea la rețeaua Internet în spațiile care vor fi dotate.

MEC anunță că va monitoriza procesul de dotare cu echipamente ale acestor instituții, precum și de utilizare a echipamentelor în procesul de predare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *