Albumul de fotografie „Ungheni” proaspăt lansat – o carte de vizită a municipiului

La sfârșit de august, în cadrul evenimentelor dedicate celor 562 de ani de la prima atestare documentară a Ungheniului, a fost lansat albumul de fotografie intitulat „Ungheni”. Acest proiect, realizat sub egida Primăriei Ungheni, reprezintă o veritabilă carte de vizită a orașului, ce surprinde frumusețea municipiului prin imagini de o calitate artistică deosebită. Conceptul și circa 80% din fotografii aparțin jurnalistei Lucia Bacalu, deținătoare a numeroase premii naționale și internaționale în jurnalism.

Albumul a fost conceput pentru a servi ca un ghid vizual al celor mai frumoase și reprezentative locuri din Ungheni. „Aveam nevoie de un album cu fotogafii, care să fie o carte de vizită a Ungheniului. Mă bucur, în sfârșit, că acest album a văzut lumina zilei. 80% din fotografiile din album sunt realizate de mine, o parte sunt făcute în cadrul proiectului EU4Moldova, iar câteva dintre ele, au fost realizate de către ungheneni, în cadrul concursului de fotografii din anul trecut, la Zilele orașului. Iată că, 3-4 fotografii din cadrul acelui concurs au fost selectate pentru a fi acest album, iar autorii fotografiilor sunt menționați”, a subliniat Lucia Bacalu.

Albumul de fotografie „Ungheni” va fi distribuit în grădinițele, școlile și bibliotecile din municipiu, asigurând astfel accesul unui număr cât mai mare de oameni la această lucrare. „Ceea ce eu sper este ca, anual, să avem câte un album care să reprezinte frumusețile Ungheniului. Cred că prin asemenea lucrări de fotogrfie și istorie, am putea atrage turiști în Ungheni,” a mai adăugat jurnalista.

La rându-i, Vitalie Vrabie, primarul municipiului Ungheni a apreciat acest album. „Este un album expresiv pentru oamenii de peste hotare, care nu cunosc orașul, dar și pentru noi, îl redescoperim. Imaginile sunt foarte frumoase și de calitate. Într-adevăr, este o realizare frumoasă”, spune primarul municipiului.

Albumul include 60 de fotografii și a fost tipărit într-un număr de 1500 de exemplare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *