Un memorandum de cooperare pentru promovarea și conservarea patrimoniului gastronomic al regiunii Ungheni

Consiliul Raional Ungheni, Asociaţia Obştească „Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană Ungheni” (ADRIEU), primăriile localităților Cornova, Măcăreşti, Boghenii Noi, Rădenii Vechi și Sculeni, au semnat un Memorandum multilateral de cooperare.

Astfel, odată cu semnarea memorandumului, părțile semnatare își exprimă voința și sprijinul reciproc pentru mobilizarea resurselor comunitare în scopul valorificării, promovării și conservării patrimoniului gastronomic tradițional al regiunii Ungheni și crearea precondițiilor pentru dezvoltarea activităților economice ulterioare, în special în domeniul dezvoltării turismului, prin încurajarea folosirii noilor tehnologii digitale. „Realizarea acestui obiectiv va avea loc prin identificarea, delegarea responsabililor și a participanților la activitățile propuse, asigurarea transparenței, informarea reciprocă și comprehensivă între semnatari, respectarea termenilor stabiliți, susținerea campaniei de promovare și sensibilizare a cetățenilor”, a menționat Aliona Manciu, directoarea de proiect.

Activitățile desfășurate fac parte din proiectul „Promovarea digitală a patrimoniului gastronomic tradițional din regiunea Ungheni”, implementat de ADRIEU și finanțat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

„Semnarea acestui Memorandum reprezintă un pas important în consolidarea identității noastre locale și în sti-mularea dezvoltării economice prin turism”, spune Sergiu Manciu, primarul de Măcărești, după care mai adaugă: „Prin valorificarea și promovarea patrimoniului nostru gastronomic, nu doar că păstrăm și transmitem mai departe tradițiile, dar creăm și oportunități reale pentru dez voltarea afacerilor locale. În plus, integrarea noilor tehnologii digitale în acest proces ne permite să ne promovăm la un nivel mult mai larg. Acest proiect nu doar că pune în valoare bogăția culturală a regiunii noastre, dar aduce beneficii concrete locuitorilor, prin atragerea de turiști și crearea de noi locuri de muncă”.

În acest context, atât Consiliul raional Ungheni, cât și primăriile implicate în acest proiect, vor fi un promotor al valorificării, promovării și conservării patrimoniului gastronomic tradițional al regiunii Ungheni prin încurajarea folosirii noilor tehnologii digitale, implicându-se în organizarea unui Festival de Gastronomie Tradițională „Aroma și gustul tradiției în regiunea Ungheni”.

 Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *