Și Google marchează astăzi Ziua Independenței Republicii Moldova

Imagine: moldpres.md

Popularul motor de căutare Google a actualizat astăzi imaginea principală prin afișarea drapelului de stat al Republicii Moldova, felicitând astfel țara noastră care marchează 33 de ani de la proclamarea Independenței.

Astfel, toți cei care vor accesa astăzi Google și vor da un click pe imaginea cu drapelul de stat al Republicii Moldova, vor fi redirecționați către o serie de informații despre țara noastră și despre Ziua Independenței.

Totodată, în momentul în care cursorul este pus pe imagine, apare mesajul „Ziua Independenței Republicii Moldova – 2024”.

Republica Moldova marchează astăzi 33 de ani de la proclamarea Independenței, votată de către Parlament pe 27 august 1991. Cu această ocazie, la Ungheni, Călărași, dar și în alte localități ale țării vor fi organizate mai multe evenimente festive.

La Călărași: 

În ziua de 27 august 2024, începând cu ora 09.00, călărășenii sunt așteptați în Scuarul Consiliului Raional Călărași pentru a sărbători Ziua Independenței Republicii Moldova.

Tradițional, sărbătoarea va cuprinde alocuțiuni, recitaluri de poezii și cântece patriotice, culminând cu depuneri de flori la busturile de pe Aleea Domnitorilor și Aleea Scriitorilor.

La Ungheni: 

Ora 10:00 Troița Martirilor Neamului. Festivitate dedicată Zilei Independenței. Expoziție.

Ora 10:00 – 20:00 Strada Națională. Târgul meșterilor populari și producătorilor locali

Ora 10:00 Piața Independenței. Competiții la șah și joc de dame

Ora 10:30 Liceul „Mihai Eminescu”. Semnarea Acordului de parteneriat între Liceul „Mihai Eminescu” și Liceul nr. 11 din Konin, Polonia

Ora 11:30 Sala de conferințe a Hotelului „Vila Verde”. Conferință: „Starea de bine în școli” cu Simona Baciu, Cluj-Napoca

Ora 12:40 – 13:40 Parcul „Micul Cluj”. Expoziție de desene ale copiilor din orașele înfrățite. Concert prezentat de Școala de Muzică.

Ora 14:00 Palatul de Cultură – Piața Independenței. Alaiul participanților la Festivalul „Hora de la Prut”.

Ora 15:00 – 24:00 Piața Independenței. Festivalul „Hora de la Prut”

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *