Serviciile poștale vor ajunge mai repede la casele oamenilor. O parte din poștașii din raionul Ungheni au primit biciclete

19 bicicletele, donate de către oamenii din Marea Britanie, prin intermediul Asociației de Caritate „Love Moldova”, au ajuns la Ungheni. Acestea, deși sunt la mâna a doua, sunt într-o stare foarte bună și pe 6 august, au ajuns în oficiile poștale din municipiu, dar și din unele localități ale raionului Ungheni.

„De azi, serviciile noastre poștale vor ajunge mai repede la casele oamenilor. Sperăm să fie de ajutor aceste biciclete poștașilor”, a menționat Carina Talpă, directoarea Centrului de Poștă Ungheni.

La ceremonia de înmânare a bicicletelor, a fost prezent și Andrei Grițco, secretar general la Ministerul Energiei. „Aceste biciclete sunt mai mult decât un simplu mijloc de transport, ele reprezintă un simbol al solidarității internaționale și al angajamentului nostru față de comunitate și față de mediul înconjurător. Sunt mândru de ceea ce am realizat împreună și sunt recunoscător tuturor celor care au făcut posibil acest gest frumos.”, a menționat el.

De menționat că ideea a devenit realizabilă la inițiativa Carinei Talpă, care a cerut ajuutorul și implicarea lui Andrei Grițco, acum un an și jumătate, pe când acesta era șeful Cancelariei de Stat. La rându-i, acesta a apelat la ajutorul Asociației „Love Moldova”.

„Din start, mi s-a părut o idee foarte interesantă. Am făcut un apel, iar oamenii din Marea Britanie au donat, din suflet, bicicletele lor. Acestea au fost trimise pe rând, la Ungheni. Odată primite, au fost verificate, reparate dacă a fost cazul, ca să fie poștașii în siguranță atunci când vor urca pe ele”, povestește Samantha Sandu, reprezentanta Asociației „Love Moldova”.

Liubovi Moldovanu lucrează poștaș timp de 13 ani la Oficiul Poștal din Valea Mare. Colindă și satele Buzduganii de Jos și Buzduganii de Sus în lung și lat, zilnic, ducând oamenilor scrisori, ziare și unora chiar și pensia. Zilnic, de la Buzduganii de Jos, de unde locuiește, și până la Oficiul Poștal din Valea Mare, parcurge câte 20 de kilometri cu bicicleta proprie.  Acum, că oficiul a primit o bicicletă, ea consideră un real ajutor în munca pe care o face ea și colegii ei. „Chiar e o inițiativă foarte bună, deoarece va ușura munca poștașului și va permite să ajungă mult mai repede la beneficiari. Acum, că s-au mai reparat și drumurile, ne va fi și mai ușor să parcurgem traseul cu bicicleta”, spune ea. „Într-adevăr, aceste biciclete vor ușura munca poștașilor”, o completează și Aliona Jitoreanu, șefa Oficiului Poștal din Dănuțeni.

În final, Carina Talpă a menționat că va continua să conlucreze cu Asociația de Caritate „Love Moldova”, pentru a prelua această bună practică și în raioanele Nisporeni și Călărași.

În raionul Ungheni sunt 70 de poștași.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *