O nouă ediție a „Hramului Căruțașilor” se va desfășura la Bravicea, la sfârșit de săptămână

Foto: Mihail Lozovan
Foto: Mihail Lozovan

Duminică, 11 august, la Bravicea va fi mare sărbătoare. Aici se va desfășura cea de-a șaptea ediție a Hramului Căruțașilor. Evenimentul, organizat de primăria Bravicea, promite o zi plină de activități și momente memorabile pentru toți participanții.

Startul festivităților va fi dat la ora 12:00, pe stadionul din localitate, cu reflecții folclorice sub genericul „Din șaua calului”. Publicul va avea ocazia să audieze din repertoriul ansamblului „Vatra Neamului”. La ora 13:30, clubul de hipism din Budești va oferi o prezentare spectaculoasă de cai, urmată de evoluția ansamblului „Dacii”.

De la ora 15:00, atmosfera va fi animată de artistul Anatol Mîrzenco, care va încânta audiența cu melodiile sale. Evenimentul va continua cu un recital susținut de o fanfară locală, iar încheierea festivităților va fi marcată de o horă mare, invitând pe toți să se alăture în ritmul muzicii tradiționale.

Pe lângă programul artistic, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe și la activități recreative, precum tragerea cu arcul sau plimbările cu caii și căruțele.

Hramul Căruțașilor promite să fie o sărbătoare de neuitat, aducând împreună comunitatea locală și vizitatorii într-o atmosferă de bucurie și tradiție.

NOTĂ: „La Hramul Căruțașilor” este un Proiect al Primăriei Bravicea, inițiat încă în anul 2017 în parteneriat cu instituții publice, sponsori, membri ai comunității. Acesta are scopul de a promova și dezvolta atitudinea de respect și grijă față de cai și căruțe prin încurajarea creșterii și îngrijirii cailor în mediul rural, promovarea îndeletnicirii de căruțaș, reîntoarcerea la izvoarele meșteșugurilor strămoșești.

Natalia Junghietu 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *