Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – în vizită de lucru la Ungheni

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a fost ieri, 15 august, într-o vizită de lucru la Ungheni. Dânsul a discutat cu primarii despre rezultatele ediției 2024 a Programului Național Satul European, dar și despre construcția apeductului magistral de interconexiune a râului Prut, un proiect care va aduce apă potabilă pentru locuitorii din 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni.

Un alt subiect al discuției s-a referit la lucrările de revitalizare urbană începute luna trecută. Proiectul prevede reparația unor sectoare de drum de pe străzile Ștefan cel Mare și Sfânt și Unghiului, ceea ce va ușura deplasările pentru cei 17 agenți economici și pentru toți cei care circulă pe aceste străzi.

Ulterior, ministrul a mers și pe șantierul unde va fi implementat un alt proiect important, selectat la ediția 2024 a Programului Național Satul European: modernizarea rețelelor de apeduct din municipiul Ungheni pe segmentul: Stația de tratare a apei – str. Alexandru cel Bun, care are o importanță vitală pentru municipiul Ungheni, și, respectiv, reabilitarea străzii paralelă cu Ștefan ce Mare, în sectorul Ungheni Vale.

O altă destinație vizitată de ministru a fost Lacul Delia, un punct de atracție în devenire, nu doar pentru cei din regiune, ci și pentru toți cei care trăiesc sau vizitează Moldova. Primarul Vitalie Vrabie a fost cel care l-a însoțit și a solicitat să fie rezolvată problema terenului riveran, care aparține Căilor Ferate Moldovenești și care de zeci de ani nu este valorificat, fiind în paragină. Primăria nu poate interveni în acea porțiune pentru a o aduce în ordine și a amenaja drumul pe care oamenii să poată face drumeții sau plimbări cu bicicleta.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *