În noul an de studii, circa o mie de mentori vor veni în ajutorul cadrelor didactice

Imagine simbol

În ajunul noului an de studii, se pregătesc și mentorii pentru profesori. Per total, se așteaptă la formarea a circa 1 000 de mentori, care vor activa în toate instituțiile de învățământ general din țară, începând cu anul de studii 2024-2025, transmite deschide.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, mentorii vor ajuta cadrele didactice, inclusiv tinerii specialiști, să inoveze și să-și îmbunătățească abilitățile de predare, să implementeze tehnologii digitale și să-și dezvolte noi competențe profesionale și personale.

În acest scop, Institutul Național pentru Educație și Leadership (INEL), cu suportul Ministerului Educației și Cercetării, UNICEF și PNUD, a demarat programul de formare a 80 mentori naționali. Ulterior, aceștia vor forma alți 920 de mentori instituționali.

„Mentorii vor organiza în instituțiile de învățământ în care activează diverse activități de mentorat pentru stagiile de practică pedagogică a elevilor și studenților din colegiile și universitățile pedagogice, inclusiv vor promova profesia de pedagog în rândul tinerilor.

De asemenea, aceștia vor facilita implementarea la clasă/în școală a celor mai bune practici educaționale, vor susține dezvoltarea profesională și personală continuă a tuturor cadrelor didactice și vor promovarea excelența în predare. Totodată, mentorii vor desfășura activități de consiliere și suport metodologic pentru tinerii specialiști în procesul de inserție profesională pentru a preveni abandonul profesional”, se menționează într-un comunicat al Ministerului de resort.

Potrivit sursei, primii 80 de mentori naționali vor fi ghidați de Doina-Cecilia Fleanță și Ada Bena, consultante internaționale în mentorat și formatoare de mentori.

Programul de formare a mentorilor este parte componentă a proiectului „Promovarea educației de calitate și a oportunităților de învățare pe parcursul vieții pentru toți”, finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și implementat de către Ministerul Educației și Cercetării, UNICEF și UNDP Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *