Viitorii studenți au întâmpinat probleme tehnice la înregistrarea contului pe platforma „eadmitere”

Imagine simbol, sursa: diez.md

Astăzi a început admiterea la instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. În premieră, înregistrările se fac doar prin intermediul platformei eAdmitere, care în primele ore de funcționare a înregistrat mai multe erori, scrie diez.md.

Erorile identificate  vizează introducerea notelor din diploma de bacalaureat și anexa sa în platformă. De exemplu, elevii nu pot introduce date despre notele obținute la cea de-a doua limbă străină studiată sau la disciplina Literatura universală.

De asemenea, în lista disciplinelor la care elevii trebuie să își scrie notele apar și Educația civică și Educația fizică. Anul acesta, elevii nu au studiat Educația civică, aceasta fiind redenumită din 2018, iar la Educația fizică nu au primit note. Totuși, în anii precedenți, aceste discipline formau nota medie generală a unui elev, deci prezența lor în platformă este rezonabilă.

Problema constă în faptul că elevii care nu au studiat aceste discipline nu pot să le omită. Potrivit call centerului platformei, în dreptul acestor discipline elevii trebuie să introducă cifra 0 sau 1 și să încarce în platformă anexa diplomei de bacalaureat, unde sunt prezente toate notele.

O altă eroare apare la introducerea notelor obținute la bacalaureat, unde toți elevii sunt obligați să introducă nota de la examenul de matematică, deși nu toți au susținut acest examen. La fel, în lista disciplinelor la care elevii au susținut examenul la solicitare apare și Educația civică. E de menționat că niciodată elevii nu au putut să susțină bacul la această disciplină.

Totodată, agentul de la call centerul platformei a menționat că în dreptul examenului de bac la matematică, dacă nu l-ați avut, veți introduce cifra 0 sau 1, urmând ca mai jos să plasați PDF-ul diplomei voastre de bac, unde sunt prezente toate notele obținute la examene.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a spus că platforma mai are probleme tehnice care trebuie rezolvate. Acesta a adăugat că autoritățile vor încerca să înlăture problemele până mâine-dimineață.

Sistemul informațional unificat e-Admitere a costat peste 790 000 de dolari. Fondurile au fost alocate de Ministerul Educației în cadrul proiectului „Învățământul superior din Moldova”, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *