Pentru cei care au rămas nerecenzați, au fost deschise secții staționare de informare și recenzare

O nouă oportunitate de a participa la recensământ. Pentru cei care nu au fost recenzați, au fost deschise 43 de secții staționare de informare și recenzare, câte una în fiecare raion, inclusiv în Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia. Aceste 43 de secții au fost deschise pe 1 iulie pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației și vor activa până la data de 7 iulie inclusiv.

Astfel, persoanele din raionul Ungheni, care nu au fost recenzate se pot apropia la secția staționare de informare și recenzare din cadrul Direcției Statistică Ungheni (str. Decebal, 21), iar cele din raionul Călărași pot merge la secția deschisă în cadrul Serviciului Statistică Călărași (str.Pantelimon Halipa, 1). Acestea se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Regimul de lucru este de luni până duminică, 08:00 – 21:00.

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.

Important! La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Recenzarea va dura până pe data de 7 iulie 2024 – ultima zi de colectare a datelor în teren.

Vedeți AICI lista secțiilor staționare de informare și recenzare.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *