Fumatul în spațiile publice urmează să fie interzis

Imagine: digi24.ro

Fumatul în spațiile publice cum ar fi terase, spațiile deschise, stații de așteptare, urmează a fi interzis. Proiectul de lege care prevede acest lucru este pe agenda Guvernului. Informația a fost comunicată de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, scrie agora.md.

În acest sens vor fi efectuate modificări la legea cu privire la controlul tutunului. Proiectul de lege vizează nu doar țigările obișnuite, dar și cele electronice.

Astfel, va fi introdus un semn unic de interzicere a fumatului, iar din 2026 va fi interzisă comercializarea țigărilor cu arome.

„Am introdus în lege că niciun medic nu poate promova țigareta electronică. Este interzis și ar putea să-și piardă dreptul de activitate. Noi am modificat legea și din anul 2026 în țară nu se vor mai comercializa țigaretele electronice cu arome, pentru că ele captează tinerii, sunt ademenitoare. Vom avea semne peste tot. Dacă până acum semnul interzis era doar pe țigareta din care ieșea fum, acum ne propunem să avem toate tipurile de țigarete sub semnul interzis în spațiile publice”, a spus Ala Nemerenco, ministra sănătății.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *