Emoții și eleganță. Absolvenții liceelor din raion s-au întâlnit la Balul raional al absolvenților

Imagine: Expresul

Autentici și eleganți, ambițioși și încrezători. Așa au pășit pe Piața Independenței cei 349 de absolvenți din cele opt licee din municipiul și raionul Ungheni, însoțiți de către diriginții și directorii instituțiilor, dar și de către membrii familiei și prieteni. Pe 3 iulie, în Piața Independenței din centrul orașului Ungheni a fost organizat un eveniment inedit – Balul raional al absolvenților.

„Azi îi sărbătorim pe cei 349 de absolvenți care pleacă din liceele noastre în acest an. Vă felicit pe toți cei care ați ajuns la final și vă doresc ca drumurile voastre să se asemene unei autostrăzi deschise larg pentru toate opțiunile și oportunitățile și necesitățile voastre. Vă doresc să vă alegeți profesiile pe care vi le doriți și pe care le meritați. Vă așteaptă drumuri pe alocuri grele, începuturi pentru care trebuie să aveți suficientă forță și răbdare”, a răsunat mesajul lui Vitalie Vrabie, primarul municipiului Ungheni.

La rându-i, Iulia Pancu, șefa Direcției Educație, a ținut să sublinieze eforturile depuse atât de elevi, cât și de către profesori, pentru obținerea unor rezultate remarcabile: „Într-adevăr, s-a muncit, iar în final, ați obținut rezultate frumoase. Cu certitudine, veți pleca în lumea mare cu amintiri frumoase din instituția în care ați învățat. Drum bun în viață, dragi absolvenți!”.

Deși condițiile meteo din acea seară nu au fost prielnice, acest lucru nu a fost un impediment. Din contra, absolvenții au dansat, s-au distrat și s-au simțit bine.

„Acei 12 ani au însemnat o experiență care a contribuit la formarea mea. Inițiativa de a organiza balul absolvenților pe Piața Independenței este ceva inedit. Mă bucur să-i văd pe toți într-un număr atât de mare, toți frumoși și energici. Sunt fericită!”, spune Nicoleta Babiuc, absolventă a Liceului „Vasile Alecsandri”.

Și Siuzanna Bucica, absolventă a Liceului „Mihai Eminescu” din Ungheni, spune că este foarte mândră de faptul că a finalizat cu succes cei 12 ani de liceu. „Liceul a devenit o parte a sufletului meu. Am avut parte de cei mai buni profesori, care m-au susținut, încurajat și ghidat spre o evoluție atât pe plan educațional, cât și personal. Liceul va rămâne pentru mine cea de-a doua casă, la care voi reveni cu mare drag și mândrie”, spune absolventa.

Emoții pozitive o încearcă și pe Olivia Liscun, absolventă a Liceului Teoretic Sculeni. „Finalizând anii de studii, pot spune că mă încearcă doar emoții pozitive, pe de o parte, dar pe de altă parte, regret faptul că acești 12 ani au trecut atât de repede. Cu toate acestea,  suntem entuziasmați că pășim spre o altă treaptă. Desigur, în acești ani ne-am confruntat și cu provocări, dar și cu multe oportunități. A fost greu, dar ne-am descurcat”, spune Olivia.

Iulia Ciuvaga, directoarea Liceului din Sculeni este cea care a însoțit cei 21 de elevi din clasa de a XII-a și a avut la adresa absolvenților doar cuvinte de laudă. „Desigur, suntem nespuși de triști că ne despărțim de acești absolvenți bravi care au dat dovadă pe parcursul anilor de studii de perseverență și responsabilitate. Chiar au muncit și au depus efort ca să obțină și rezultate. Totodată, mă bucur pentru că au reușit să finalizeze această treaptă, va urma o nouă etapă în viața lor și avem foarte mari speranțe că ceea ce am educat și crescut de-a lungul anilor se va observa în reușitele lor de mai departe.”, a menționat ea.

În cadrul evenimentului, Consiliul Raional Ungheni a oferit diplome și premii bănești pentru absolvenții care au luat nota 9,75 și 10 la examenele de bac, în total fiind șase absolvente, toate ale Liceului „Vasile Alecsandri”. Iar Primăria municipiului Ungheni a a oferit două premii valoroase pentru doi absolvenți care s-au remarcat prin implicarea lor în activitățile de voluntariat.

La final, în scenă au evoluat unghenencele Valeria Marcu și Dana Marchitan, cu un recital muzical, dar și Bakota și Dj Skanner, care au creat o atmosferă incendiară.

De menționat că Balul raional al Absolvenților a fost organizat de către Consiliul Raional, Direcția Educație și Primăria municipiului Ungheni pentru prima dată.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *